Ingrijirea pisicii

Cum scapam de puricii de pe puii de pisica?

Cand ma uit la primele pozele din ziua in care am adus-o pe Buffy in casa… ma apuca mancarimile. Atat de multi purici pe un pui de pisica nu am mai vazut. Si purici de calitate superioara. Altoiti.
Ma asteptam la asa ceva, mai ales ca am gasit-o aruncata in gradina din fata blocului, alaturi de o punga din care reusise sa scape. Fratii ei nu au avut acelasi noroc. Eram constient si ca odata adusa in casa, puricii vor fi in culmea fericirii cand or sa dea de Soricel. Cam 5kg de pisica, grasuta, intretinuta bine… numai buna de ciupit.

Pentru ca pe langa colonia de purici era si extrem de murdara, Buffy a ajuns direct in chiuveta de la baie. Din fericire pentru mine s-a nimerit sa am la indemana si un sampon special pentru pisici. Asa am rezolvat problema „miresmei” cu care venise la pachet. Mai putin problema puricilor.
Daca luati o pisica de pe strada sau niste purici au reusit sa-i dea „like” pisicii dvs. din apartament, aflati ca spalatul pisiicii nu este o solutie pentru indepartarea puricilor. Aceste vietati sunt foarte rezistente si se descurca destul de bine in apa. O sa-i faceti baie degeaba, daca pisica este curata. Mai mult decat atat, daca spalati o pisica care are purici, o sa observati ca acestia incep sa se agite foarte mult si sa o muste mai rau. Probabil instinctul lor de conservare le spune ca trebuie sa suga mai mult sange atunci cand sunt in pericol.

Purici pe pui de pisica

Asa arata puricii pe un pui de pisica, dupa baie.

In plus, va trebui sa-i indepartati si de pe dvs. si sa porniti vanatoarea dupa ei prin toata casa.

„DESPURICIREA” PUILOR DE PISICA – CUM SCAPAM DE PURICI

Cea mai buna deparazitare a puilor de pisica se face la cabinetul veterinar sau acasa cu solutii indicate de medic. Sunt spray-uri si pudre speciale, pe care aveti insa mare grija cum le aplicati. In cazul deparazitarii cu spray, acestea au cam toate un miros intepator. Trebuie sa protejati zona capului si sa nu-i pulverizati in ochi, gura, urechi.
La pudre este ceva mai safe si par sa fie cu un efect mai rapid. Se pot aplica pe toata suprafata puiului de pisica, mai putin in zona gurii.

Eu am ales o metoda riscanta pe care nu o recomand, chiar daca efectul este rapid si sigur.
Pentru ca odata sosita Buffy in casa cu arsenalul de purici, Soricel nu avea nici o sansa sa fie proteajata, am luat o doza de Stronghold pentru pisici mature (2.5 – 5 kg). Am deparazitat-o pe Soricel conform instructiunilor de aplicare pe care le stiam foarte bine, ca doar folosesc Stronghold de ani buni, iar o picatura din pipeta am pastrat-o pentru Buffy. O PICATURA, nu mai mult. Si picatura aplicata nu asa cum se face normal, direct sub firele de par de pe ceafa, ci aplicata de la cativa centrimentri, sa fiu sigur ca nu voi scapa mai mult de o picatura.
Dupa aproximativ doua ore puricii au inceput sa cada morti / uscati de pe ea. Din fericire Buffy nu a avut nici o reactie adversa. Stronghold contine substante toxice foarte puternice care pot fi fatale unui pui de pisica sau ii pot provoca leziuni neurologice ireversibile.

Cum scapam de puricii de pe puii de pisica?

About the author

Stealth

Iubesc toate animalele, insa nu-mi pot ascunde slabiciunea pentru pisici. :) Administrator al StealthSettings.com din 2006 (de unde si pseudonimul "Stealth"), si dezvoltator al mai multor proiecte online. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau sa impart experientele mele cu alti iubitori de pisici.

1 Comment

Leave a Comment