Cum scăpăm de puricii de pe puii de pisică?

Dacă la pisicile mature este ușor și sunt numeroase soluții, ca să scăpăm de puricii de pe puii de pisică, este puțin mai delicat și necesită atenție sau deplasarea până la un cabinet veterinar.

Când mă uit la primele pozele din ziua în care am adus-o pe Buffy în casă… mă apucă mâncărimele. Atât de mulți purici pe un pui de pisică nu am mai văzut. Și purici de calitate superioară. Altoiți. Mă așteptam la așa ceva, mai ales că am găsit-o aruncată în grădina din fața blocului, alături de o pungă din care reușise să scape. Frații ei nu au avut același noroc. Eram conștient și că odată adusă în casă, puricii vor fi în culmea fericirii când vor da de Soricel. Cam 5 kg de pisică, grăsuță, întreținută bine… numai bună de ciupit.

Pentru că pe lângă colonia de purici era și extrem de murdară, Buffy a ajuns direct în chiuveta de la baie. Din fericire pentru mine s-a nimerit să am la îndemână și un șampon special pentru pisici. Așa am rezolvat problema „miresmei” cu care venise la pachet. Mai puțin problema puricilor.

Dacă luați o pisică de pe stradă sau niște purici au reușit să-i dea „like” pisicii dumneavoastră din apartament, aflați că spălatul pisicii nu este o soluție pentru îndepărtarea puricilor. Aceste vieți sunt foarte rezistente și se descurcă destul de bine în apă. O să-i faceți baie degeaba, dacă pisica este curată. Mai mult decât atât, dacă spălați o pisică care are purici, o să observați că aceștia încep să se agite foarte mult și să o muste mai rău. Probabil instinctul lor de conservare le spune că trebuie să sugă mai mult sânge atunci când sunt în pericol.

Cum scăpăm de puricii de pe puii de pisică?
Așa arăta înainte să scăpăm de puricii de pe puii de pisică

În plus, va trebui să-i îndepărtați și de pe dvs. și să porniți vânătoarea dupa ei prin toată casa.

Cum scăpăm de puricii de pe puii de pisică?

Cea mai bună deparazitare a puiilor de pisică se face la cabinetul veterinar sau acasă cu soluții indicate de medic. Sunt spray-uri și pudre speciale, pe care însă trebuie să aveți mare grijă cum le aplicați. În cazul deparazitării cu spray, acestea au cam toate un miros înțepător. Trebuie să protejați zona capului și să nu le pulverizați în ochi, gură sau urechi.

La pudre este ceva mai sigur și par să aibă un efect mai rapid. Se pot aplica pe toată suprafața puiului de pisică, cu excepția zonei gurii.

Eu am ales o metodă riscantă pe care nu o recomand, chiar dacă efectul este rapid și sigur. Pentru că odată sosită Buffy în casă cu arsenalul de purici, Soricel nu avea nicio șansă să fie protejat, am luat o doză de Stronghold pentru pisici mature (2,5 – 5 kg). Am deparazitat-o pe Soricel conform instrucțiunilor de aplicare pe care le știam foarte bine, pentru că folosesc Stronghold de ani buni, iar o picătură din pipetă am păstrat-o pentru Buffy.

O PICĂTURĂ, nu mai mult. Și picătura aplicată nu așa cum se face în mod normal, direct sub firele de păr de pe ceafă, ci aplicată de la câțiva centimetri, să fiu sigur că nu voi scăpa mai mult de o picătură.

După aproximativ două ore, puricii au început să cadă morți / uscați de pe ea. Din fericire, Buffy nu a avut nicio reacție adversă. Stronghold conține substanțe toxice foarte puternice care pot fi fatale unui pui de pisică sau îi pot provoca leziuni neurologice ireversibile.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

5 comentarii la „Cum scăpăm de puricii de pe puii de pisică?”

 1. Pingback: Este sau nu este bine să tunzi blana pisicii? Îngrijirea pisicilor
 2. Pingback: Cum îngrijești puii de pisică orfani. Sfaturi și Recomandări
 3. Eu am 3 pui de pisic și nu pot sa le pun soluție pt ca ei se joaca între ei și îmi este frica sa nu se lingă unul pe altul. Ce as putea sa fac altceva?

  Răspunde
  • Soluția este destul de volatilă (Stronghold) și cred că după câteva ore nu mai este problema dacă se ling. Bănuiesc că nici la gust nu este prea bună, să insiste foarte mult cu limba pe acel loc.
   O soluție ar fi să-i separați câteva ore sau să mergeti cu ei la veterinar pentru deparazitare.

   Răspunde

Lasă un comentariu