Hogyan lehet megszabadulni a bolháktól a cicákon?

Ha felnőtt macskáknál egyszerű és sokféle megoldás létezik a bolhák eltávolítására a cicákon, akkor ez egy kicsit kényesebb, és odafigyelést igényel, vagy állatorvosi rendelőbe kell utazni.

Amikor megnézem az első képeket arról a napról, amikor bevittem Buffyt a házba… Elkapom a viszketést. Még soha nem láttam ennyi bolhát egy cicán. És kiváló minőségű bolhák. Oltva. Valami ilyesmire számítottam, főleg, hogy a háztömb előtt a kertben találtam kidobva, egy táska mellett, amiből sikerült kiszabadulnia. A testvérei nem voltak ilyen szerencsések. Tisztában voltam azzal is, hogy miután bevitték a házba, a bolhák a boldogság tetőpontján lesznek, amikor találkoznak a cickóval. Kb 5 kg macska, kövér, jól karbantartott... csak csípni jó.

Mivel a bolhakolónia mellett rendkívül koszos is volt, Buffy közvetlenül a fürdőszobai mosogatóban kötött ki. Szerencsémre véletlenül egy speciális macskasampon is volt kéznél. Így oldottam meg a csomaggal járó "szag" problémáját. Kevesebb a bolha probléma.

Ha macskát viszel az utcáról, vagy néhány bolhának sikerült "megkedvelnie" macskáját a lakásban, tudd, hogy a macska mosása nem megoldás a bolhák eltávolítására. Ezek az életek nagyon szívósak és nagyon jól érzik magukat a vízben. Hiába fürdeted meg, ha tiszta a macska. Sőt, ha megmos egy macskát, amelynek bolhái vannak, észre fogod venni, hogy nagyon izgatottak lesznek, és jobban megharapják. Valószínűleg önfenntartási ösztönük arra súgja őket, hogy szívjanak több vért, ha veszélyben vannak.

Hogyan lehet megszabadulni a bolháktól a cicákon?
Így nézett ki, mielőtt megszabadultunk a bolháktól a cicákon

Ezenkívül el kell távolítania őket, és el kell kezdenie vadászni rájuk az egész házban.

Hogyan lehet megszabadulni a bolháktól a cicákon?

A cicák legjobb féregtelenítését az állatorvosi rendelőben vagy otthon végezzük az orvos által javasolt megoldásokkal. Vannak speciális spray-k és porok, de nagyon oda kell figyelni, hogyan alkalmazzuk őket. Permetező féregtelenítés esetén szinte mindegyiknek szúrós szaga van. Védeni kell a fej területét, és ne permetezzen a szemébe, szájába vagy fülébe.

A porok valamivel biztonságosabbak, és úgy tűnik, hogy gyorsabban hatnak. Alkalmazhatók a cica teljes felületére, kivéve a száj környékét.

Kockázatos módszert választottam, amelyet nem ajánlok, még akkor sem, ha a hatás gyors és biztonságos. Mivel miután Buffy megérkezett a házba a bolhaarzenáljával, Soricelnek esélye sem volt a védelemre, bevettem egy adag Strongholdot kifejlett macskáknak (2,5-5 kg). Féregtelenítettem a Soricelt az alkalmazási útmutató szerint, amit nagyon jól ismertem, mert évek óta használom a Strongholdot, és megspóroltam egy cseppet a pipettából Buffynak.

EGY CSEPP, nem több. És a cseppet nem úgy, ahogy általában szokták, közvetlenül a tarkó szőrszálai alá, hanem néhány centiről felkenve, hogy biztosan ne maradjak le egy cseppnél többet.

Körülbelül két óra elteltével a bolhák elkezdtek holtan hullani/leszáradtak róla. Szerencsére Buffynak nem voltak mellékhatásai. A Stronghold nagyon erős mérgező anyagokat tartalmaz, amelyek végzetesek lehetnek a cicák számára, vagy visszafordíthatatlan idegrendszeri károsodást okozhatnak.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

5 gondolatok errőlHogyan lehet megszabadulni a bolháktól a cicákon?”

    • A megoldás eléggé illékony (Stronghold) és szerintem pár óra után már nem gond ha nyalnak. Gondolom az íze sem túl jó, nagyon ragaszkodj a nyelvedhez ahhoz a helyhez.
      A megoldás az lenne, ha néhány órára elválasztanánk őket, vagy elmennénk velük állatorvoshoz féregtelenítésre.

      Válasz

Szólj hozzá