Sistem supraveghere video pentru pisici și căței – Petcube Play 2

Dacă lași felinele singure acasă, este bine să fii pregătit cu un sistem supraveghere video pentru pisici. O să afli lucruri foarte interesante despre comportamentul pisicii tale, atunci când nu esti acasă.

În urmă cu 3 ani și ceva, am lăsat pisica singură acasă câteva zile, în timpul concediului nostru. Am avut ideea să las un laptop deschis, pe care să-i pun muzică și să pot accesa camera prin internet pentru a o verifica din când în când. La acea vreme, am folosit o metodă foarte rudimentară. Am deschis o aplicație de mesagerie și am făcut un apel video de pe iPhone către laptop. Am fost plăcut surprins să constat că pisica recunoaște și reacționează la vocea stăpânului, chiar dacă aceasta vine prin intermediul sistemului audio.

Cu o conexiune de pe telefon, am putut vedea cum pisica stătea la geam și am putut „vorbi” cu ea. A reacționat imediat cum mi-a auzit vocea și s-a apropiat de laptop să-l miroasă și să se mângâie de el. Miau-miau.

Cred că toți stăpânii de animale de companie doresc să știe ce face pisica atunci când rămâne singură acasă. O idee sunt camerele și sistemele de supraveghere clasice, pentru imobile. Însă acestea sunt destul de limitate. Calitatea imaginii la majoritatea sistemelor de supraveghere ieftine nu este cea mai bună, iar posibilitatea de interacțiune vocală este foarte redusă. Există și varianta sistemelor de supraveghere pentru bebeluși, însă sincer să fiu, nu știu cum funcționează și nici cum arată. În schimb, am găsit un dispozitiv foarte interesant prin care poți supraveghea pisica sau câinele atunci când ești plecat în vacanță. Mai mult decât atât, poți juca cu pisica de pe telefon, folosind un laser încorporat în dispozitiv.

Petcube Play 2, se numește device-ul și are câteva caracteristici foarte faine.

Sistem supraveghere video pentru pisici și căței - Petcube Play 2
Sistem supraveghere video pentru pisici și căței – Petcube Play 2

Jucărie laser încorporată, care vă permite să vă jucați cu pisica sau cu câinele de la distanță, într-un unghi de aproape 180 de grade. Pur și simplu deschideți aplicația Petcube pe smartphone și glisați degetul pe ecran acolo unde doriți să fie îndreptat punctul laser. Există și modul „Play” dacă doriți ca Petcube să se joace cu pisica în locul dumneavoastră. Un lucru foarte important, raza laser și punctul nu vor afecta vederea. Este un fascicul de clasă a doua (sau 3R în SUA), similar cu cel folosit la mouse. Nu afectează vederea umană sau a animalelor.

Cat Laser Toy
Cat Laser Toy

Pe lângă o calitate a imaginii de 1080p HD, camera video de pe Petcube Play 2 are și modul „night vision” pentru vedere în întuneric și un zoom de până la 4x. Foarte util, aș spune, în condițiile în care știm cu toții că pisicile își fac de cap destul de des noaptea. Sunetul bidirecțional de înaltă calitate, asigurat de cei 4 microfoane, vă permite să auziți ce se întâmplă în încăpere și să „vorbiți” cu pisica. Aceasta va recunoaște vocea și va interacționa cu stăpânul prin intermediul dispozitivului.

Night Vision Camera
Night Vision Camera

Petcube Play 2 are și un mod de supraveghere. Detectează automat mișcarea și sunetele din casă. În acest fel aplicația vă anuntă când pisica dvs. devine activă și trebuie să intrați pe aplicație să o vedeți, să-i vorbiti și să vă jucați cu ea.

Sistem supraveghere video pentru pisici și căței - Petcube Play 2
Sistem supraveghere video pentru pisici și căței – Petcube Play 2

Din păcate, acest dispozitiv nu este disponibil în toate țările, dar poate fi achiziționat de pe Amazon la aproximativ 199 de dolari, fără taxe de transport incluse. Am putea spune că este o investiție modestă, mai ales atunci când vine vorba de cele mai iubite animale de companie, pisicile.

Dacă v-ați hotărât să comandați un Petcube Play 2, trebuie să aveți în vedere că acesta necesită o conexiune Wi-Fi și acces la internet pentru a putea fi accesat de la distanță. Sistemele de operare compatibile includ iOS 10.3.3 sau mai nou pentru posesorii de iPhone sau iPad și Android 7.1.2 sau mai nou pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

Un comentariu la „Sistem supraveghere video pentru pisici și căței – Petcube Play 2”

Lasă un comentariu