Cum ții pisica departe de bradul de Crăciun?

Pisica și bradul de Crăciun scriu unele dintre cele mai frumoase și haioase povești. Cum ții pisica departe de bradul de Crăciun, este o întrebare prezentă pe buzele multor posesori de pisici care se găndesc să împodobească bradul într-o cameră în care pisica are acces. Mai ales că O Christmas tree, O Christmas tree, Your ornaments are history este colindul preferat al multor pisici de casă. Să se urce printre ramurile bradului, să se joace cu globurile și beteala, este deliciul pisicilor. Nici instalațiile de brad nu sunt scutite.

Dacă nu vrei să împodobești bradul de Crăciun agățat de tavan cu vârful în jos sau să-l pui într-o cușcă, atunci trebuie să ai în vedere câteva aspecte foarte importante. Trebuie să ții cont atât de temperamentul pisicii, cât și de psihicul tău. Cu câtă liniște sufletească vei privi bradul trântit în mijlocul casei, cu globulețe sparte, beteală înșirată prin toate colțurile camerei și o pisică plină de sclipici de la steluțe și alte ornamente.

La fel ca și oamenii, pisicile au caractere și personalități diferite. Sunt pisici foarte jucause și curioase, iar altele mai leneșe care nu dau prea mare importanță lucrurilor noi care apar în jurul lor și nici apetitul pentru joacă nu este foarte crescut. Unei pisici căreia i-au supraviețuit florile din casă, perdelele sau draperiile, este posibil să-i supraviețuiască și bradul de Crăciun.

Cum ții pisica departe de bradul de Crăciun?
Cum ții pisica departe de bradul de Crăciun?

Am văzut mulți „specialiști”, psihologi de pisici, care dau tot felul de sfaturi despre cum să obișnuiești pisica cu bradul de Crăciun. De parcă pisica ar fi un obiect care urmează un standard și toate au aceleași caracteristici de personalitate. Dacă o pisică este mai zăpăcită din fire și o certi atunci când încearcă să ajungă la brad, cel mai probabil va sta cuminte cât timp este în prezența ta. Las-o singură acasă cu bradul și după două-trei ore, o să găsești un brad leșinat. Nu, nu din cauza pisicii pe care ai „obișnuit-o” cu bradul după sfaturi utile. Bradul a avut o cădere de glicemie și nu s-a mai putut ridica singur. Pisica a încercat să-l ajute, dar… Respiră adânc, gândește-te că nu s-a întâmplat nimic spectaculos, apoi treci la resuscitarea bradului.

Sunt totuși și câteva metode prin care poți obișnui și ține pisica departe de bradul de Crăciun, dar asta nu va garanta că dacă o lași doar cu bradul, nu o să vrea să arate că ea este adevărata stea din vârful bradului.

Cum ții pisica departe de bradul de Crăciun? Pisica și bradul de Crăciun.

Dacă vrei ca pisica și bradul de Crăciun să aibe o relație de armonie și bradul să scape, fără să fie distrus, trebuie să ții pisica departe de bradul de Crăciun, iar sfaturile de mai jos te vor ajuta cu siguranță.

Alege un brad de dimensiuni mici

Pisica va fi mai puțin tentată să se urce într-un brad de 40 cm decât în unul de 180 cm. Și impactul emoțional va fi direct proporțional cu înălțimea bradului trântit în mijlocul casei.
Ah, înainte să stabiliți poziția finală a bradului, este bine să faceți o mică evaluare de risc și să calculați raza (cercul) în care bradul ar putea să cadă. De preferat să nu fie TV sau alte obiecte importante în acea rază. Ar fi un „plus damage”.

Obișnuiește pisica cu elementele decorative ale bradului

Fie că este vorba despre un brad natural sau unul artificial scos din cutie, lasă pisica să inspecteze bradul înainte să pui ornamentele. Curioasă din fire, pisica va vrea să știe cine este noul venit în spațiul ei. Să-l miros, să-l escaladeze și atenție să nu vrea să-l „guste”. Sunt pisici care ajung la cabinetele veterinare cu probleme grave din cauza că au mâncat brad, fie el artificial sau natural.

După ce prima inspecție a avut loc, lasă pisica în spațiul în care împodobești bradul de Crăciun. O să vrea să vadă fiecare ornament, să-l mirosă și să vadă dacă este bun de joacă. Astfel, o să-i potolești curiozitatea și, în plus, o să-ți poți face o idee dacă ornamentele din brad au șanse sau nu în prezența pisicii. Dacă îi face ochii mari la vederea betelei și îi strălucesc mai ceva ca instalația… Succes!

Pisică în bradul de Crâciun
Pisică în bradul de Crâciun

Este foarte important să-i dai pisicii să inspecteze instalația înainte să o conectezi la priză. Sunt foarte multe pisici pentru care firul conductor al instalației este un deliciu numai bun de ronțăit. Recomandat este să nu lași instalația pornită atunci când pisica rămâne singură cu bradul. Chiar este foarte recomandat să ții pisica departe de bradul de Crăciun atunci când nu sunteți în preajmă și instalația de brad este în priză.

Pentru a evita accidentarea ta și/sau a pisicii, este recomandat să folosești globulețe din plastic. Cioburile aduc fericire numai atunci când nu calci pe ele sau le înghite pisica.

După ce ai terminat de ornat bradul, lasă pisica să-și potolească curiozitatea. Las-o să se apropie de brad, să se joace cu beteala, globulețele și alte ornamente. Este mai bine să facă asta când ești prezent, decât atunci când este singură și poate să exploreze mai mult decât îți poți imagina.

Asigură-te că ai ancorat bine bradul de Crăciun

Chiar dacă pisica nu dă semne că ar fi tentată să escaladeze bradul de Crăciun, nu uita că sunt feline și adesea sunt imprevizibile. Încearcă să-ți dai seama dacă simplul suport ar fi capabil să susțină bradul și pisica.

Substanțele repelente pot ține pisica departe de bradul de Crăciun

Se spune că sprayurile repelente cumpărate de la veterinar sau pet shop țin pisicile la distanță. Sincer să fiu, cu pisicile mele nu prea a funcționat. Acel miros mai degrabă mă ținea pe mine la distanță decât pe pisică.

Este foarte eficient în schimb mirosul de citrice. Pisicile au mirosul foarte fin, motiv pentru care ele nu suportă mirosurile înțepătoare. Mirosul de spirtoase și de citrice. Nu o să-i puteți da bradului să bea o palincă, dar puteți lăsa coji de portocală proaspătă prin zonele în care ar putea fi „atacat” de pisică. Funcționează.

Cam acestea ar fi sfaturile mele despre cum să ții pisica departe de bradul de Crăciun. Sfaturi din experiență, însă dacă cunoașteți și alte metode, rubrica de comentarii este deschisă.

Sărbători liniștite alături de sufletele dragi!

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

Lasă un comentariu