Pisica și Bradul de Crăciun – Metode de supraviețuire (pentru brad)

Pisica și Bradul de Crăciun, scriu povești haioase an de an, iar metode de supraviețuire pentru brad, sunt destul de limitate dacă sunt pisici în apropiere.

Odată cu sosirea frigului, ne gândim la sărbătorile de iarnă și, implicit, la împodobirea bradului de Crăciun. Atunci când avem una sau mai multe pisici în casă, trebuie să ne gândim de două ori dacă vrem sau nu să avem brad de Crăciun. Se știe că pisica și bradul de Crăciun au o relație foarte specială.

Se știe că una dintre caracteristicile pisicilor este curiozitatea. În combinație cu firea lor jucausă, pomul de Crăciun devine un subiect perfect de explorat pentru feline și de „redecorat”. Da, da. Pisicile sunt niște „redecoratoare” talentate.

Dacă noi vedem bradul ca pe un ornament în perioada sărbătorilor, multe pisici îl văd ca pe un adevărat „Disneyland„. Crenguțele sunt numai bune de cățărat, beteala este excelentă pentru a fi însirată prin toată casa, iar globurile devin mingiuțe de jucat. Din fericire, există și pisici indiferente la pomul de Crăciun și ornamentele din el, dar acestea sunt cazuri rare.

Cum alegem bradul de Crăciun dacă avem pisică în casă?

Dacă nu avem posibilitatea să instalăm bradul de Crăciun într-un loc în care pisica să nu aibă acces, atunci trebuie să avem în vedere câteva aspecte. În primul rând, trebuie să ținem cont că există pisici care, pe lângă faptul că se joacă cu ornamentele, pot înghiți acele ascuțite ale bradului. Acestea nu doar că sunt toxice, ci pot cauza și grave probleme intestinale dacă sunt ingerate de către pisică. Este de preferat să folosim un brad artificial sau unul natural de dimensiuni reduse.

S-a demonstrat că brazii mai mici au mai multe șanse de supraviețuire în comuniunea cu o felină. La drept vorbind, parcă chiar și tabloul cu un brad de 40 cm răsturnat ar arăta mai bine decât cu unul de 180 cm. 🙃 Pisica și Bradul de Crăciun ar putea fi o poveste cu final fericit.

Cum trebuie să asigurăm bradul de Crăciun în prezența pisicii? Pisica și Bradul de Crăciun.

În primul rând, înainte de a adăuga ornamente, trebuie să găsiți un loc pentru brad cât mai departe de obiectele de mobilier. Nu de alta, dar să nu fie tentant pentru pisică să sară direct de pe masă, comodă sau canapea în vârful bradului. Stabiliți și o rază preventivă, astfel încât dacă pomul cade, să nu distrugă nimic. Niciodată nu se știe.

Poze simpatice cu pisici și bradul de Crăciun
Poze simpatice cu pisici și bradul de Crăciun

Fixați foarte bine bradul de Crăciun în suport, iar dacă aveți posibilitatea, puteți face o ancorare aeriană în trei puncte. Astfel, veți fi siguri că nu se va „lăsa” chiar dacă pisica ajunge printre globulețe.

Dacă pisica este tentată să-și înfigă ghearele în trunchiul bradului sau să tragă/să se urce pe crenguțe, puteți utiliza un spray repelent. Acestea au un miros pe care pisicile nu-l agrează și le vor ține departe.

După ce ați instalat bradul, este recomandat să nu începeți imediat ornarea. Lăsați pisica să-și satisfacă curiozitatea, să-l miros și să se obișnuiască cu el.

Majoritatea proprietarilor de pisici spun că împodobesc bradul departe de privirile curioase ale felinei, pentru a evita accidentele. Pisica nu ar putea sta la locul ei doar să privească cum prindeți beculețele și puneți beteala. Cu siguranță ar vrea să vă ofere „o mână de ajutor”. Este mai bine să vadă bradul ornat după ce ați terminat această acțiune.

Evitați pe cât posibil să puneți globulețe mici și beteală în partea inferioară a bradului de Crăciun. Ideal ar fi să utilizați globulețe din plastic în locul celor de sticlă. Ar fi neplăcut să călcați pe cioburi sau să pisica se accidenteze cu ele.

Pisica și Bradul de Crăciun - Metode de supraviețuire (pentru brad)
Pisica și Bradul de Crăciun – Metode de supraviețuire (pentru brad)

Aveți foarte mare grijă la instalarea bradului. Pisicile sunt atrase de tot ce înseamnă luminite și sclipici. Există cazuri în care pisicile rup instalațiile de brad, rod cablurile sau înghit pur și simplu beculețele mici. Puteți folosi substanțe repelente pentru fire sau, mai simplu, puteți unge firul instalației cu puțină pastă de dinți. O altă idee este să puneți portocale, lămâi sau mandarine la baza bradului de Crăciun. Pisicile nu suportă mirosurile înțepătoare, printre care se numără și cel de citrice.

Desigur, pentru liniștea dumneavoastră, vă spunem că niciuna dintre metodele de mai sus nu garantează că bradul de Crăciun va fi intact la sfârșitul sărbătorilor de iarnă. Totuși, puteți spera 😊

Am 22 ani si sunt o mare iubitoare de pisici in principal. Iubesc natura, plimbarile in aer liber, tot ceea ce nu vorbeste. Ador bufnitele, papagalii si ceaiul, dar urasc frigul, zapada si melancolia de toamna. Unii spun ca sunt ciudata, ca duc iubirea pt animale la extrem, eu spun doar ca sunt umana.

Lasă un comentariu