Jucarii Pisici Pisica de Casa

Pisica si Bradul de Craciun – Metode de supravietuire (pentru brad)

Odata cu sosirea frigului ne gandim la sarbatorile de iarna si implicit la impodobirea bradului de Craciun. Atunci cand avem si una sau mai multe pisici in casa, trebuie sa ne gandim de doua ori daca vrem sau nu sa avem brad de Craciun. Se stie ca pisica si bradul de Craciun au o relatie foarte speciala.

Se stie ca una dintre carcteristicile pisicilor, este curiozitatea. In combinatie cu o fire jucausa a pisicii, pomul de Craciun este un subiect numai bun de explorat pentru feline si de „redecorat”. Da da. Pisicile sunt bune „redecoratoare”.
Daca noi vedem bradul ca pe un ornament in perioada sarbatorilor, multe pisici il vad ca un adevarat „Disneyland„. Crengute numai bune de cocotat pe ele, beteala excelenta pentru insirat prin toata casa si globulete pe post de mingiute. Din fericire sunt si pisici impasibile la pomul de Craciun si ornamentele din el, insa sunt cazuri putine.

Cum alegem bradul de Craciun daca avem pisica in casa?

Daca nu avem posibilitatea sa instalam bradul de Craciun intr-un loc in care pisica sa nu aiba acces, atunci trebuie sa avem in vedere cateva aspecte. In primul rand, trebuie sa avem in vedere ca sunt pisici care pe langa faptul ca se joaca cu ornamentele, pot inghiti acele ascutite ale brazilor. Pe langa faptul ca sunt toxice, pot cauza grave probleme intestinale daca se ingera de catre pisica. Este de preferam sa folosim un brad artificial sau unul natural de dimensiuni reduse.
S-a demonstrat ca brazii mai mici au sanse mai multe de supravietuire in comuniunea cu o felina. La drept vorbind parca si tabloul cu un brad de 40 cm rasturnat, ar arata mai bine decat cu unul de 180 cm. 🙃

Cum trebuie sa „asiguram” bradul de Craciun in prezenta pisicii?

In primul rand, inainte de ornamente, trebuie sa-i gasiti bradului un loc cat mai indeparta de obiectele de mobilier. Nu de alta, dar pisica sa nu fie tentata sa sara de pe masa, comoda sau canapea, direct in varful bradului. Stabiliti si o raza preventiva, daca pomul o sa cada, sa nu distruga ceva. Nu se stie niciodata.
Fixati foarte bine pomul de Craciun in suport, iar daca aveti posibilitatea, sa-i faceti o ancorare aeriana in trei puncte. Asa veti fi siguri ca nu va „lesina” chiar daca pisica va ajunge printre globulete.
Daca pisica este tentata sa-si infiga ghearele in trunchiul bradului sau sa traga / sa se urce pe grengute, folositi spray repelent. Acestea au un miros pe care pisicile nu-l agreeaza si le va tine departe.

Dupa ce ati instalat bradul, este bine sa nu incepeti imediat ornarea. Lasati pisica sa-si satisfaca curiozitatea, sa il miroasa si sa se imprieteneasca cu el.
Majoritatea proprietarilor de pisici spun ca impodobesc bradul departe de ochii curiosi ai felinei, pentru a evita accidentele. Pisica nu ar putea sa stea la locul ei sa doar sa priveasca cum prindeti beculetele si puneti beteala. Cu siguranta ar vrea sa va dea „o mana de ajutor”. Este mai bine sa vada bradul ornat dupa ce terminati aceasta actiune.
Evitati pe cat posibil sa puneti globulete mici si beteala in partea inferioara a pomului de Craciun. Ideal ar fi sa se foloseasca globulete din plastic, in locul celor de sticla. Ar fi neplacut ca calcati pe cioburi sau pisica sa se accidenteze cu ele.

Pisica si Bradul de Craciun - Metode de supravietuire (pentru brad)
Pisica si Bradul de Craciun – Metode de supravietuire (pentru brad)


Aveti foarte mare grija la instalatia bradului. Pisicile sunt atrase de tot ce inseamna luminite si sclipici. Sunt cazuri in care pisicile rup instalatiile de brad, le rod cablurile sau inghit pur si simplu beculetele mici. Folositi substante repelente pentru fire sau si mai simplu, ungeti firul instalatiei cu putina pasta de dinti. O alta idee este sa puneti portocale, lamai, mandarine la baza bradului de Craciun. Pisicile nu suporta mirosurile intepatoare, printre care si cel de citrice.

Desigur, pentru linistea dumneavoastra, va spunem ca nici una dintre metodele de mai sus nu o sa garanteze ca pomul de Craciun va fi intact la sfarsitul sarbatorilor de iarna. Totusi puteti spera 😊

Pisica si Bradul de Craciun – Metode de supravietuire (pentru brad)

About the author

Adriana Mihaila

Am 22 ani si sunt o mare iubitoare de pisici in principal.
Iubesc natura, plimbarile in aer liber, tot ceea ce nu vorbeste. Ador bufnitele, papagalii si ceaiul, dar urasc frigul, zapada si melancolia de toamna. Unii spun ca sunt ciudata, ca duc iubirea pt animale la extrem, eu spun doar ca sunt umana. Ei spun ca animalele n-au sentimente si simturi, eu spun doar ca ei inca nu au cunoscut cu adevarat iubirea. Sunt o persoana calma ce vrea sa vada partea buna in oricine, aleg sa fiu introvertita fata de oameni, dar sunt trup si suflet pt vietuitoare.Sufar enorm cand vad in ce forme iese rautatea din oameni, dar plang de fericire cand vad ca sufletele nevinovate supravietuiesc si au incredere in continuare in specia ce le-a adus necazul. Pentru mine, animalele, sunt forma pura de iubire, loialitate, incredere si bunatate. Sufletul meu este deschis mereu pentru ele si pentru voi, cei ce ii iubiti, ajutati si adorati. Prin articolele mele, vreau sa fiu alaturi de voi si sa impartasesc informatii folositoare pentru bunastarea voastra si a pufoseniilor cu care traiti.

Leave a Comment