A macska és a karácsonyfa – túlélési módszerek (a fához)

A Macska és a karácsonyfa évről évre vicces történeteket ír, és a fa túlélési módjai meglehetősen korlátozottak, ha macskák vannak a közelben.

A hideg beköszöntével a téli ünnepekre, és kimondottan a karácsonyfa díszítésére gondolunk. Ha egy vagy több macskánk van a házban, kétszer is át kell gondolnunk, hogy szeretnénk-e karácsonyfát vagy sem. Köztudott, hogy a macska és a karácsonyfa nagyon különleges kapcsolatban áll egymással.

Köztudott, hogy a macskák egyik jellemzője a kíváncsiság. Játékos természetükkel a karácsonyfa tökéletes témává válik a macskafélék felfedezéséhez és "újradíszítéséhez". Igen igen. A macskák tehetséges "felújítók".

Ha az ünnepek alatt dísznek látjuk a fát, sok macska igazi dísznek látja.Disneyland". A gallyak csak mászásra jók, a talmi kiválóan alkalmas a ház körüli zsinórozásra, a földgömbök pedig játéklabdává válnak. Szerencsére akadnak olyan macskák is, akiknek közömbös a karácsonyfa és annak díszítése, de ezek ritka esetek.

Hogyan válasszuk ki a karácsonyfát, ha macskánk van a házban?

Ha nincs lehetőségünk olyan helyre felállítani a karácsonyfát, ahova a macska nem fér hozzá, akkor néhány szempontot figyelembe kell vennünk. Először is észben kell tartanunk, hogy vannak macskák, amelyek amellett, hogy a díszekkel játszanak, le is nyelhetik a fa éles tűit. Ezek nemcsak mérgezőek, de súlyos bélproblémákat is okozhatnak, ha a macska lenyeli őket. Célszerű mesterséges vagy kis természetes fát használni.

Kimutatták, hogy a kisebb fenyőknek nagyobb esélyük van a túlélésre, ha egy macskafélével párosodnak. Hogy őszinte legyek, még a 40 cm-es fejjel lefelé fordított karácsonyfával készült festmény is jobban nézne ki, mint egy 180 cm-es. 🙃 A macska és a karácsonyfa egy happy enddel végződő történet lehetne.

Hogyan rögzítsük a karácsonyfát a macska jelenlétében? A macska és a karácsonyfa.

Először is, mielőtt díszeket adna hozzá, meg kell találnia a fának a helyet a lehető legtávolabb a bútoroktól. Természetesen, de nem lehet csábító, hogy a macska közvetlenül az asztalról, komódról vagy a kanapéról ugorjon a fa tetejére. Állítson be egy puffer sugarat is, hogy ha a fa kidől, ne sérüljön meg semmi. Sose tudhatod.

Aranyos képek macskákról és a karácsonyfáról
Aranyos képek macskákról és a karácsonyfáról

Rögzítse nagyon jól a karácsonyfát a tartóba, és ha teheti, készítsen hárompontos légi horgonyt. Így biztos lehet benne, hogy akkor sem fog "elhagyni", ha a macska a gömböcskék közé nyúl.

Ha a macska kedvet kap ahhoz, hogy karmait a fa törzsébe vájja, vagy az ágakat húzza/mászza, használhat riasztó spray-t. Ezeknek az illatuk van, amelyet a macskák nem szeretnek, és távol tartják őket.

A fa telepítése után nem ajánlott azonnal elkezdeni a díszítést. Hagyja, hogy a macska kielégítse kíváncsiságát, szagolja meg és szokja meg.

A legtöbb macskatulajdonos azt állítja, hogy a balesetek elkerülése érdekében díszíti a fát a macska kíváncsiskodó tekintetétől. A macska nem tudna egy helyben ülni, és nézni, ahogy megragadja a botokat, és felteszi a talmi. Minden bizonnyal szeretnének "segítő kezet" nyújtani. Jobb látni a fát feldíszítve, miután befejezte ezt a műveletet.

Amennyire csak lehetséges, ne helyezzen apró csecsebecséket és talmikat a karácsonyfa aljára. Ideális lenne műanyag gömböcskék használata üveg helyett. Kellemetlen lenne rálépni a szilánkokra, vagy ha a macska megsérülne velük.

A macska és a karácsonyfa – túlélési módszerek (a fához)
A macska és a karácsonyfa – túlélési módszerek (a fához)

Legyen nagyon óvatos a karácsonyfa felszerelésekor. A macskákat minden fényes és fényes dolog vonzza. Vannak esetek, amikor a macskák lebontják a karácsonyfa-berendezéseket, megrágják a kábeleket, vagy egyszerűen lenyelnek apró rudakat. Használhatunk cérnariasztó szereket, vagy egyszerűbben, egy kis fogkrémmel bekenhetjük a beépítés cérnáját. Egy másik ötlet, hogy narancsot, citromot vagy mandarint helyezzünk a karácsonyfa tövébe. A macskák nem bírják a szúrós szagokat, beleértve a citrusféléket is.

Természetesen az Ön nyugalma érdekében a fenti módszerek egyike sem garantálja, hogy karácsonyfája sértetlen lesz a téli ünnepek végén. Remélni azonban lehet 😊

Am 22 ani si sunt o mare iubitoare de pisici in principal. Iubesc natura, plimbarile in aer liber, tot ceea ce nu vorbeste. Ador bufnitele, papagalii si ceaiul, dar urasc frigul, zapada si melancolia de toamna. Unii spun ca sunt ciudata, ca duc iubirea pt animale la extrem, eu spun doar ca sunt umana.

Szólj hozzá