Pisica scoate nisipul din litieră prin casă. Ce este de făcut?

Atunci când pisica scoate nisipul din litieră și îl aduce prin toată casa, este „bucuria” oricărui stăpân de felină. Mai ales când începi să simți granulele de nisip pe canapea, în lenjeria patului, pe picioare sau chiar pe haine.

Când avem o pisică în casă, este obligatoriu să avem și o litieră în care pisica să-și facă nevoile fiziologice. Dacă câinii îi putem scoate la plimbare de cel puțin două ori pe zi pentru a-și face „nevoile”, cu pisicile nu putem face acest lucru în mod similar. Cu excepția pisicilor care sunt ținute în case cu acces la exterior și cer să fie afară atunci când trebuie să-și facă nevoile.

Revenind la pisicile de apartament, stăpânii știu că cea mai mare problemă, în afară de părul lăsat prin casă (pentru care tunsul este o soluție foarte bună), este nisipul pe care pisicile îl scot din litieră. Pisicile pot scoate nisipul din litieră pe lăbuțe, pe coadă sau pe blană. Mai ales dacă sunt pisici cu blană mai lungă sau nisipul este foarte fin. Acesta poate fi ușor dus în apropierea litierei, pe mobilă, pe canapea, în pat sau oriunde se mai plimbă pisica. Aspiratorul este indispensabil în această situație.

Dacă utilizați un nisip cu granulație fină sau care devine lipicios în contact cu lichidele, șansele ca acesta să ajungă în toată casa sunt foarte mari.

Pisica scoate nisipul din litieră prin casă. Ce este de făcut?

Atunci când alegeți nisipul pentru litiera pisicii, este important să optați pentru un nisip de granulație medie, care să nu fie foarte lipicios în contact cu lichidele, iar granulele să fie relativ grele.

Dacă luăm exemplul nisipului de tip „Silicat”, acesta este disponibil în diferite granulații. Nisipul cu granulație mică (sub formă de praf) se adună bine în litieră și izolează eficient mirosurile neplăcute, însă veți avea acest nisip răspândit peste tot în casă. Nisipul „Silicat” cu granulație mai mare este scos în cantități mai mici din litieră, însă datorită greutății reduse a granulelor, acestea se vor lipi de lăbuțele și blana pisicii.

Un nisip cu granule mai mari și grele reprezintă o soluție excelentă, testată de noi. Acesta nu se va lipi de lăbuțele pisicii și vă veți scuti de grija nisipului din litieră ajuns pe canapea, în pat sau pe parchet. După ce am testat zeci de tipuri de nisip pentru litieră timp de 11 ani, o soluție bună la care ne-am oprit momentan este EVER CLEAN Litterfree Paws.

Pisica scoate nisipul din litieră prin casă. Ce este de făcut?
Nisip pentru litiera pisicii

Chiar dacă este un nisip mai costisitor, EVER CLEAN Litterfree Paws oferă numeroase avantaje. Durata sa este foarte lungă, o cutie ajungând cam o lună pentru două pisici adulte. De asemenea, nisipul nu se agață de lăbuțele pisicilor, izolează mirosurile neplăcute și se adună foarte bine. Formează bulgări tari și bine definiți.

Pentru a preveni răspândirea nisipului din litieră în casă, puteți utiliza un covoraș special amplasat în fața litierelor. Covorașul pentru litieră pisicii este format din două straturi, care sunt fixate între ele cu ajutorul unor elemente velcro, permițând separarea lor atunci când doriți să îndepărtați nisipul acumulat.

Pisica scoate nisipul din litieră prin casă. Ce este de făcut?
Pisica scoate nisipul din litieră prin casă. Ce este de făcut?

Stratul superior al covorașului pentru litieră este perforat și flexibil, ceea ce permite ca atunci când pisica iese din litieră, o parte semnificativă din nisipul de pe lăbuțe să fie „curățată” de covoraș. Nisipul rămâne astfel pe stratul inferior, iar pisica nu îl mai poate răspândi în casă.

Prin utilizarea acestor două metode, pisica nu va mai duce nisipul din litieră pe lăbuțe prin casă.

Atât nisipul EVER CLEAN, cât și covorașul pentru litieră a pisicii pot fi găsite pe petshop-uri online sau în centrele comerciale.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

Lasă un comentariu