Pisica de Casa

Pisica scoate nisipul din litiera prin casa? Iata cateva solutii sa nu mai scoata nisipul

Idei si solutii ca pisica sa nu mai scoata nisipul din litiera prin casa. Care este cel mai potrivit nisip pentru litiera pisicii, care sa faca bulgari, sa izoleze mirosul, sa se stranga usor, sa nu ramana lipit pe labutele pisicii.

Cand avem o pisica in casa, trebuie sa avem obligatoriu si o litiera in care pisica sa-si faca nevoile fiziologice. Daca pe catei ii putem scoate la plimbare de cel putin doua ori pe zi ca sa-si faca „nevoile”, cu pisicile nu prea putem sa facem acest lucru. Exceptie fac pisicile care sunt tinute la casa pe pamant si cer afara cand trebuie sa-si faca nevoile.

Revenind la pisicile de apartament, stapanii stiu ca cea mai mare problema dupa parul lasat prin casa (pentru care tunsul este o solutie foarte buna), este nisipul pe care pisicile il scot din litiera.
Pisicile pot scoate nisipul din litiera pe labute, pe coada sau pe blana. Mai ales daca sunt pisici cu blana mai mare sau nisipul este foarte fin. Acesta este dus cu usurinta in proximitatea litierei, pe mobile, pe canapea, in pat sau pe unde se mai plimba pisica. Aspiratorul este indispensabil in aceasta situatie.
Daca folositi un nisip cu granulatie fina sau care in contact cu lichidele devine lipicios, sansele ca acesta sa ajunga prin toata casa sunt foarte mari.

Ce trebuie sa facem pentru ca pisica sa nu mai scoata nisip din litiera?

Atunci cand alegeti nisipul pentru litiera pisicii sa aveti in vedere ca acesta sa fie de granulatie medie, sa nu fie foarte lipicios inn contact cu lichidele, iar granulele sa fie relativ grele.
Daca luam exemplu nisipul de tip „Silicat”, acesta este de granulatii diferite. Cel cu granulatie mica (praf), se aduna foarte bine din litiera si izoleaza foarte bine mirosul neplacut, insa o sa-l aveti insirat peste tot prin casa. Nisipul „Silicat” de granulatie mai mare, este scos in cantitati mai mici din litiera, insa granula fiind foarte usoara, acestea vor ramane pe labutele si blana pisicii.

Un nisip cu granule mai mari si grele este o solutie excelenta, testata de noi. Acesta nu va mai ramane lipit pe labutele pisicii si veti scapa de grija nisipului din litiera ajuns pe canapea, in pat si pe parchet.
Dupa ce am testat timp de 11 ani zeci de tipuri de nisip pentru litiera, o solutie buna la care ne-am oprit momentan este EVER CLEAN Litterfree Paws.

Desi este un nisip mai putin accesibil pentru toate buzunarele, insa tine foarte mult (o cutie ne tine cam o luna, la doua pisici mature), nu ramane agatat de labutele pisicilor, izoleaza mirosul neplacut si se aduna foarte bine. Face bulgari foarte tari si bine definiti.

Ca masura suplimentara pentru impiedicarea raspandirii nisipului din litiera pisicii prin casa, este un covoras special care se pune in fata litierei.
Covorasul pentru litiera pisicii este foarmat din doua straturi, prinse intre ele cu „arici” sa se poata desface in momentul in care vrem sa indepartam nisipul adunat.

Stratul superior al covorasului pentru litiera este perforat si flexibil, astfel ca in momentul in care pisica iese din litiera, o buna parte din nisipul de pe labute este „curatat” de covoras. Nisipul ramane pe stratul inferior, iar pisica nu-l mai poate imprastia prin casa.

Cu aceste doua metode pisica nu ca mai duce pe labute nisipul din litiera prin casa.

Atat nisipul EVER CLEAN cat si covorasul de litiera pisica, le gasiti pe petshop-uri online sau din centrele comerciale.

Pisica scoate nisipul din litiera prin casa? Iata cateva solutii sa nu mai scoata nisipul

About the author

Stealth

Iubesc toate animalele, insa nu-mi pot ascunde slabiciunea pentru pisici. :) Administrator al StealthSettings.com din 2006 (de unde si pseudonimul "Stealth"), si dezvoltator al mai multor proiecte online. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau sa impart experientele mele cu alti iubitori de pisici.

Leave a Comment