Ingrijirea pisicii Pisica de Casa

Pisica trebuie sa zgarie si sa fie alintata – E lege! 🐾🐱

In timp ce in unele tari, cainii si pisicile sunt persecutati si nici o autoritate nu sare in apararea lor, nici chiar atunci cand se produc cruzimi, in alte tari se dau legi nu numai pentru a le proteja, ci si pentru a le asigura o viata in confort si siguranta alaturi de oameni.

Incepand cu 15 iunie 2020, in Suedia au intrat in vigoare o serie de reguli ce au ca scop imbunatatirea statutului cainilor si pisicilor. Cea mai importanta lege se refera la sterilizare.
Proprietarii de pisici sunt obligati sa le sterilizeze sau sa se asigure, in alt mod, ca acestea nu se vor reproduce daca sunt lasate pe afara.

Alte noi reguli de care proprietarii de pisici trebuie sa tina cont:

– Pisicii trebuie sa i se ofere contact social in fiecare zi
– Pisica ar trebui sa aiba ocazia sa zgarie / sa-si ascuta ghearele in fiecare zi.
– Pisica ar trebui sa aiba acces la un loc confortabil pentru odihna
– Pisica trebuie sa aiba acces la spatii ascunse si spatii pentru catarare
– Pisicii trebuie sa i se ofere posibilitatea de a-si satisface nevoile dietetice și de vanatoare
– Pisicii trebuie sa i se ofere stimulare mentala

Sursa: Ambasada Suediei din Bucuresti

Cu alte cuvinte, noile reguli obliga stapanii sa-i puna pisicii la dispozitie un sisal pe care sa-si poata ascuti gherele oricand simte nevoia, un loc al ei pentru odihna, un loc retras (o cutie sau sisal prevazut cu spatii inchise) unde sa se poata ascunde, jucarii prin care sa-si exerseze tehnicile de vanatoare si alintata / mangaiata.

Pisica trebuie sa zgarie si sa fie alintata – E lege! 🐾🐱

About the author

Stealth

Iubesc toate animalele, insa nu-mi pot ascunde slabiciunea pentru pisici. :) Administrator al StealthSettings.com din 2006 (de unde si pseudonimul "Stealth"), si dezvoltator al mai multor proiecte online. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau sa impart experientele mele cu alti iubitori de pisici.

Leave a Comment