Pisica trebuie să zgârie și să fie alintată – E lege! 🐾🐱

În timp ce în unele țări, câinii și pisicile sunt persecutați și nicio autoritate nu sare în apărarea lor, nici chiar atunci când se produc cruzimi, în alte țări se dau legi nu numai pentru a le proteja, ci și pentru a le asigura o viață în confort și siguranță alături de oameni. Pisica trebuie să zgârie și să fie alintată.

Începând cu 15 iunie 2020, în Suedia au intrat în vigoare o serie de reguli ce au ca scop îmbunătățirea statutului câinilor și pisicilor. Cea mai importantă lege se referă la sterilizare. Proprietarii de pisici sunt obligați să le sterilizeze sau să se asigure, în alt mod, că acestea nu se vor reproduce dacă sunt lăsate în afara casei.

Alte noi reguli de care proprietarii de pisici trebuie să țină cont:

Pisicii trebuie să i se ofere contact social în fiecare zi.
Pisica ar trebui să aibă ocazia să zgârie / să-și asculte ghearele în fiecare zi.
Pisica ar trebui să aibă acces la un loc confortabil pentru odihnă.
Pisica trebuie să aibă acces la spații ascunse și spații pentru cățărare.
Pisicii trebuie să i se ofere posibilitatea de a-și satisface nevoile dietetice și de vânătoare.
Pisicii trebuie să i se ofere stimulare mentală.

Sursa: Ambasada Suediei din București

Cu alte cuvinte, noile reguli obligă stăpânii să-i pună pisicii la dispoziție un sisal pe care să-și poată ascuți ghearele oricând simte nevoia, un loc al ei pentru odihnă, un loc retras (o cutie sau sisal prevăzut cu spații închise) unde să se poată ascunde, jucării prin care să-și exerseze tehnici de vânătoare și să fie alintată / mângâiată.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

Lasă un comentariu