A pokolba kerülsz, ha szereted a macskákat – mondta egy ortodox pap

Ezekben a napokban a román ortodox egyház pápája (BOR - vagy - a Manuirii Neamului Intézmény) egy meglehetősen érzékeny témát érintett, amely nagyon vírusossá vált a közösségi hálózatokon. Ortodox pápa úr, Matei Vulcănescu, amely egy közösségi hálózaton (vagyis azon a helyen, ahol szabadon hazudhat és manipulálhat anélkül, hogy bárki felelősségre vonná) egy üzenetet, amelyből kiderül, hogy a pokolba kerül, ha szereti a macskákat.

„A macska- és kutyaimádók nem öröklik a Mennyek Királyságát! Aki állatokat tart a házban, és (sic!) helyettesíti azokat az emberekkel, akik azt állítják, hogy jobbak, mint azok, akikért Krisztus meghalt! Legyen az Anathema!”

„Vagy a macska, vagy Krisztus! A Mennyek Királysága és a macska sem! Aki nem adja fel a macskát, az a Pokolba kerül! Az állat az ember helyére jött! A háziállatok a mi isteneink!"

Matei Vulcănescu

Sajnos nem ő az egyetlen, aki így gondolkodik. Hallottam hétköznapi emberektől, üzletemberektől vagy személyiségektől is azt a gondolatot, hogy ha szereted a háziállatokat, az azt jelenti, hogy nincs hatalmad szeretni az embereket vagy az istenséget.

A pokolba kerülsz, ha szereted a macskákat – mondta egy ortodox pap

Meglehetősen szabad világban élünk, ahol mindenki elmondhatja a saját véleményét, hacsak nem olyan véleményformáló, mint a popsok. Egyes kultúrák vagy vallások eltérő elképzelésekkel rendelkeznek az emberek és állatok közötti kapcsolatról, és eltérő értékeket tulajdoníthatnak ezeknek a kölcsönhatásoknak. Egyesek úgy érezhetik, hogy a háziállatoknak nem szabad jelentős figyelmet és szeretetet kapniuk, vagy csak közüzemi vagy erőforrásként kell őket tekinteni.

Matei Vulcănescu Azt hiszem, nagyon jól ismeri annak az egyháznak a történetét, amelyhez tartozik, és azt, hogy a kereszténység mennyi emberiség és kultúra elleni bűncselekményt produkált néhány évszázad alatt, minden kontinensen. A kereszténység terjeszkedése, amelyben a Biblia különféle formákat öltött, alkalmazkodva a helyi kultúrákhoz, azzal a céllal, hogy manipulálják, leigázzák és kiirtsák azokat. Mindezt Isten nevében. Egy „Úr”, aki megjelent valahol a században. Én, több ezer év különbséggel, miután a macskát háziasították, és sok kultúrában szentnek tekintették.

„Vagy a macska, vagy Krisztus! Ahogy a Mennyek Királysága és a macska sem!" vagy az az elképzelés, hogy a pokolba kerülsz, ha szereted a macskákat, kölyköket vagy más élőlényeket, azt mutatja, hogy Pápa úr "jó keresztény". Keresztény, aki bármikor képes életre kelteni az inkvizíció (a katolikus szent inkvizíció) vagy az eretnekség (az ortodoxiának való alávetés brutális formája) intézményét, amely, mint fentebb említettem, számos bűncselekményt követett el az évszázadok során minden kontinensen. .

De, ez az egy weboldalt macskáknak szenteljük, ezért fordítsuk rájuk a megérdemelt figyelmet.

A pokolba kerülsz, ha szereted a macskákat – mondta egy ortodox pap
Isten macskával

"Mint a papával a mennyben, jobb a macskákkal a pokolban"- kommentálta egy felhasználó Mr. Pope Facebook-oldalán, mielőtt elérhetetlenné vált.

És ha valaki vallásos, akkor humánusabb: "Amit Isten teremtett, azt az ember ne megvesse, hanem szeresse".

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

3 gondolatok errőlA pokolba kerülsz, ha szereted a macskákat – mondta egy ortodox pap”

 1. Jó estét. Krisztus feltamadt.
  Nagyon érdekes téma a macskával.

  Az embernek mint entitásnak, mindig az ortodox tanítás szerint, először Istent kell szeretnie és imádnia. Szeretjük az állatokat a túlzott szeretetből, és nem az első szerelemből.

  Nem rossz, ha vannak házi kedvencek a házban, és az sem, ha az istállónkban vannak állatok a szükségleteinkre, tejet, húst, szőrt, bőrt és bármi mást, amit egy élelmiszerre engedélyezett állat adhat.

  De amikor az ember jobban szereti az állatokat, mint Istent, lassan beleesik az állatimádásba, és persze a bálványimádásba, és ez az IGEN nagy bűn.

  És mivel mindegyikünk így és ezzel az elsőbbséggel akar élni, a román papnak igaza van abban, hogy valóban fennáll annak a veszélye, hogy mindannyian a pokolba kerülünk, még ha nem is vagyunk gyilkosok és selejtezők.

  Életünkben első helyen Isten, a mi Urunk, Jézus Krisztus áll, majd embertársunk, és azután ami megmarad az állatokból.
  Ez nem azt jelenti, hogy rosszul bánunk velük vagy elnyomjuk őket, csak egyszerűen gondoskodunk róluk.
  Semmi több.

  Most talán el sem hiszed, hogy létezik a pokol és a mennyország, és zöld lovaknak és fantasztikus utópiáknak tekinted őket. Ezt nem azért mondom, hogy meggyőzzem, és nem is azért, hogy agymossam.
  De ez a bizonyított igazság.

  Keressen, keressen, miközben keres és keres egy jó és szép ruhadarabot, mobiltelefont, autót, nőt stb.

  Válasz
  • Szia Arisztotelész!

   Tiszteletben tartom az álláspontodat, és újra és újra hallottam erről a meggyőződésről, hogy először Istent kell szeretni, majd más állatokat. Nem szeretnék vitába bocsátkozni, mert elég sűrű a téma a vitához. Tisztelem a vallását, de számomra nincs Isten abban, ahogy a keresztények hisznek. De ne felejtsük el, hogy a történelem legnagyobb bűncselekményeit és a legnagyobb rablásokat a katolikus és az ortodox egyházak követték el az „Úr” nevében.

   Érezd jól magad! Béke és nyugalom!

   Válasz

Szólj hozzá