Poți comunica cu pisica din priviri – Clipirea ochilor la pisică

Clipirea ochilor la pisică este un limbaj cunoscut, dar care abia în 2020 a fost dovedit științific. Foarte mulți oameni știau deja acest limbaj al pisicilor. Faptul că poți comunica cu pisica din priviri nu este o noutate pentru unii stăpâni de pisici.

Oamenii de știință au confirmat că se poate comunica cu pisicile „prin zâmbete”. Nu un zâmbet în care să lașiți buzele și să le arătați dinții, ci un „zâmbet” al ochilor.

Într-un studiu din 2020, oamenii de știință au observat că pisicile reacționează pozitiv atunci când îngustăm ochii sau clipim ușor. Acest comportament îl putem observa și la pisicile care au stare de bine și sunt liniștite, atât atunci când privesc persoane care le inspiră încredere, cât și atunci când doresc să obțină o mângâiere.

Dacă ați petrecut ceva timp în preajma pisicilor, probabil ați observat expresia facială cu ochii parțial închiși, urmată de o clipire lentă. Acest comportament este similar cu cel al oamenilor atunci când zâmbesc sau când sunt mulțumiți, ochii parțial închiși.

Clipirea ochilor la pisică
Clipirea ochilor la pisică


Încercați să țineți ochii închiși parțial și să clipiți pisicii. Veți observa că starea ei va fi una de siguranță și liniște.

De asemenea, atunci când priviți o pisică fix, cu ochii larg deschiși, pentru ea acesta este un semn de amenințare. Este privirea pe care pisicile o au atunci când își fixează prada și o înțeleg foarte bine și atunci când sunt privite.

În concluzie, clipirea ochilor la pisică este un limbaj pe care îl putem descifra foarte ușor. Acest comportament este specific tuturor pisicilor, atât celor de pe stradă, cât și celor domestice.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. Sunt administrator și editor principal pe StealthSettings.com, dezvoltator al mai multor proiecte online. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de pisici.

Lasă un comentariu