Pisica de Casa

Poti comunica cu pisica din priviri – Clipirea ochilor la pisica


Clipirea ochilor la pisica este un limbaj stiut, dar care abia in 2020 a fost dovedit stiintific. Foarte multi oameni stiau deja acest limbaj al pisicilor. Faptul ca poti comunica cu pisica din priviri nu este o noutate pentru unii stapani de pisici. 

Oamenii de stiinta au confirmat ca se poate cumunica cu pisicile „prin zambete”. Nu un zambet in care sa latesti buzele si sa le arati dintii, ci un „zambet” al ochilor. 

Intr-un studiu din 2020, oamenii de stiinta au observat ca pisicile reactioneaza pozitiv atunci cand ingustam ochii sau clipim usor. Acest comportament il putem observa si la pisicile care au stare de bine si sunt liniste. Atat atunci cand privesc persoane care le inspira incredere cat si atunci cand vor sa obtina o mangaiere.

Daca ati petrecut ceva timp in preajma pisicilor, probabil le-ati observat expresia faciala cu ochii partial inchisi, urmata de o clipire lenta. Acest comportament este similar cu cel al oamenilor atunci cand zambesc sau cand sunt multumiti. Ochii partial inchisi.

Clipirea ochilor la pisica
Clipirea ochilor la pisica

Incercati sa tineti ochii inchisi partial si sa-i clipiti pisicii. O sa observati ca starea ei va fi una de siguranta si de liniste.

De asemenea, atunci cand priviti o pisica fix, cu ochii larg deschisi pentru aceasta este semn de amenintare. Este privirea pe care pisicile o au atunci cand isi fixeaza prada si o inteleg foarte bine si atunci cand sunt privite.

In concluzie, clipirea ochilor la pisica este un limbaj pe care il putem descifra foarte usor. Acest comportament este specific tuturor pisicilor. Atat cele de pe strada cat si celor de casa, domestice.

Poti comunica cu pisica din priviri – Clipirea ochilor la pisica

About the author

Stealth

Iubesc toate animalele, insa nu-mi pot ascunde slabiciunea pentru pisici. :) Administrator al StealthSettings.com din 2006 (de unde si pseudonimul "Stealth"), si dezvoltator al mai multor proiecte online. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau sa impart experientele mele cu alti iubitori de pisici.

Leave a Comment