Pisica de Casa

Este periculos aerul conditionat pentru pisici?

Folosit pentru atingerea temperaturii optime in casa, aerul conditionat este un un subiect ce aduce pareri pro si contra atunci cand in ecuatie apare si o pisica. Afla ce trebuie sa faci pentru ca aerul conditionat sa nu puna sanatatea pisicii in pericol si cum trebuie utilizat in zilele toride de vara.

Un articol util pentru cei care au pisici in casa sau apartament si fac fata cu greu zilelor calduroase de vara. Este periculos aerul conditionat pentru pisici?

Se stie ca pisicile sunt iubitoare de caldura si nu refuza sa se intinda si sa doarma in locuri atinse de razele soarelui. Asta nu inseamna insa ca ele nu pot suferi din cauza temperaturilor ridicate.

Temperatura ambientala si umiditatea optima pentru o pisica, este similara cu cea a omului. Problema este ca la temperaturi ridicate, pisicile vor avea de suferit mult mai mult decat oamenii. In comparatie cu noi, pisicile nu transpira, astfel ca nu isi pot regla temperatura corpului. O pisica tinuta intr-un mediu cu temperatura ridicata va da semne de stres, agitatie, va refuza sa manance, nu va avea chef de joaca si se poate ajunge pana la soc termic ce poate fi fatal.

In zilele toride de vara, pisica de apartament va cauta cele mai racoroase locuri din casa. Va alege sa stea intinsa pe gresie, in cada, langa pereti reci sau in alte locuri unde temperatura este mai scazuta. Altele nu au nici o problema in a sta intinse in fata ventilatorului sa a aerului conditionat.

Nu este necesar (si nici indicat) sa puneti cuburi de gheata pe pisica sau sa o bagati in frigider.

Pisicile si aerul conditionat” este un subiect pe care sunt pareri impartite. Multi spun ca aerul conditionat poate fi periculos si poate imbolnavi pisica. Multi spun ca nu este nici o problema, iar pisicile lor se „posteaza” in fata aerului conditionat cand acesta este pornit.

Este periculos aerul conditionat pentru pisici?
Este periculos aerul conditionat pentru pisici?

Aerul conditionat este periculos pentru pisica in aceeasi masura in care este si pentru noi oamenii, daca acesta nu este folosit corespunzator.

Ce trebuie sa facem pentru ca aerul conditionat sa nu afecteze pisicile de apartament

1.  In primul rand nu lasati fluxul de aer rece sa bata direct spre pisica. Pot aparea conjunctivite, artroze, iritatii nazale sau alte afectiuni aparute in urma expunerii directe la un curent de aer rece.

2. Nu setati o temperatura a aerului foarte scazuta. Temperatura optima recomandata atat pentru pisici cat si pentru oameni, este de 24 – 25 de grade in zilele toride de vara.
Luati in calcul ca temperatura din camera de la nivelul corpului uman, este mai ridicata decat cea de la nivelul pardoselii, pe unde stau pisicile.

3. Aparatuld e aer conditionat trebuie sa fie igienizat periodic. Bacterii, fungi si particule de polen pot fi imprastiate in camera odata cu pornirea fluxului de aer.

In concluzie, este chiar indicat sa folositi aerul conditionat pentru a asigura o temperatura optima pisicii dvs. Mai ales in zilele calduroase de vara, cand temperatura in casa poate ajunge si la 30 de grade Celsius.
Conditia este sa aveti in vedere toate masurile de protectie care se aplica si in cazul oamenilor.

Am vazut pe multe site-uri de „specialitate” ca se recomanda setarea pe aerul conditionat a unei temperaturi cu cel mult 3-4 grade sub temperatura de afara. Pai… daca afara sunt 39 de grade, eu o sa setez in casa AC-ul pe 35 grade Celsius?!

Este periculos aerul conditionat pentru pisici?

About the author

Stealth

Iubesc toate animalele, insa nu-mi pot ascunde slabiciunea pentru pisici. :) Administrator al StealthSettings.com din 2006 (de unde si pseudonimul "Stealth"), si dezvoltator al mai multor proiecte online. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau sa impart experientele mele cu alti iubitori de pisici.

Leave a Comment