Ehetnek-e a macskák kutyaeledelt? Lásd az ajánlásokat.

Ha Rex tud ilyesmit enni, Tom biztosan tud, igaz? A macska egyszerűen nem kezd el ugatni, miután kutyaeledelt eszik. Ez sok kisállat-tulajdonosnak eszébe jut, különösen azoknak, akiknek kutyájuk és macskájuk van. Az igazság az, hogy a macskák ehetnek kutyaeledelt, de csak kivételes esetekben és nem hosszú távon.

Az igazság az, hogy a háztömbben a macskák szinte bármit megesznek, ami csak a kezükbe kerül, a szemétbe dobott ételmaradéktól az egerekig és a kismadarakig. Ugyanilyen igaz azonban, hogy a várható élettartam sokkal alacsonyabb azoknál a macskáknál, amelyek nem rendelkeznek ellenőrzött étrenddel.

Visszatérve arra, hogy mi történhet, ha a macska kutyaeledelt eszik, minden a gyakoriságtól és a mennyiségtől függ. Ha a macska történetesen egyszer megeszi a kutyaeledelt, nincs ok az aggodalomra. A macskáknak azonban egyáltalán nem tanácsos kutyaeledelt enni.

Ehetnek-e a macskák kutyaeledelt? Lásd az ajánlásokat.

A macskáknak és a kutyáknak eltérő táplálkozási igényeik vannak, és étrendjüket kifejezetten ezeknek az igényeknek megfelelően alakították ki. A kutyaeledel alacsonyabb fehérjét és zsírt tartalmazhat, mint amennyire a macskáknak szüksége van, és hiányozhatnak bizonyos, az egészségükhöz nélkülözhetetlen tápanyagok. A macskák húsevők, ami azt jelenti, hogy túlélésükhöz húsfehérjében gazdag étrendre van szükségük.

Ehetnek-e a macskák kutyaeledelt? Lásd az ajánlásokat.
Ehetnek-e a macskák kutyaeledelt?

A macskáknak is szükségük van a megfelelő taurin bevitel, a szemük és a szívük egészsége érdekében esszenciális aminosav, amelyet gyakran adott macskaeledel egészít ki. Előfordulhat, hogy a kutyaeledel nem tartalmaz elegendő taurint a macskák szükségleteinek kielégítésére. Tehát ha egy macska rendszeresen kutyaeledelt eszik, akkor táplálkozási hiányosságok alakulhatnak ki, amelyek a következőkhöz vezethetnek egészségügyi problémák, mint például veseproblémák, szív vagy Kilátás.

A lényeg, ha nincs kéznél speciális összetételű macskaeledel, akkor igen jobb, ha nem adsz nekik kutyaeledelt hosszú távú alternatív megoldásként. Ehelyett próbálja meg vásárolni, ill főzze meg a megfelelő macskaeledelt, amelyek megfelelnek speciális táplálkozási szükségleteiknek.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

Szólj hozzá