Mi hullik a macskákban és mi az oka

A macska hullása normális folyamat, még akkor is, ha nem vagyunk túlságosan elragadtatva attól, hogy macskaszőr van a ruhánkon, a kanapén vagy a ház más helyein.

A macskával való együttélés kevésbé kellemes aspektusa az a tény, hogy vedlik. Ebből a cikkből megtudhatja, mi a vedlés a macskákban, és mik ennek a folyamatnak az okai.

Mi hullik a macskákban és mi az oka

A vedlés normális élettani folyamat a cica életében, egy olyan folyamat, amelynek során évente kétszer cseréli a szőrét/bundáját. Az időjárás változásával a macskafélék általában megújítják bundájukat, hogy az évszaknak megfelelően szabályozzák testhőmérsékletüket.

A testhőmérséklet szabályozása mellett a hullás is megtörténik, hogy segítsen a cicának megszabadulni a sérült vagy elhalt szőrtől. A hullás általában évente kétszer fordul elő: tavasszal és ősszel, de a sok időt bent tartózkodó macskáknál a szőrhullás állandóvá válhat, mert hozzászoktak az állandóbb hőmérséklethez, szervezetük zavart, már nem tudja, mikor van itt az ideje ennek a folyamatnak.

A szakértők szerint a vedlő macska egészséges macska. Azt állítják, hogy a vedlést befolyásolja, hogy a macska mennyi időt tölt kint a napfényben.

Az erős napfénynek kitett macskákban a vedlési folyamat a tavasz beköszöntével kezdődik, és több hétig is eltarthat. Ősszel a szőr megvastagodik, a szőrzet felkészül a téli alacsony hőmérsékletekre, így a hullás folyamata rövidebb.

A legtöbb macskaféléknek kettős szőrrétege van, ami viszont változik, ez a jelenség a sterilizált és a nem sterilizált macskákra egyaránt vonatkozik.

Azok a macskák, akik sok időt töltenek bent, általában nyár elején vedlik, de ez a folyamat kis mennyiségben egész évben jelen lehet.

A vedlés általában egy hónapig is eltarthat, de a becsült idő fajtánként és a szőr méretétől függően eltérő.

Ezért nem tanácsos olyan kezeléseket keresni, amelyek megakadályozzák a macska hullását, még akkor sem, ha a hullás megterhelő az Ön számára.A macskaszőr az egész házban jelen lesz, a bútor felületétől a kanapéig, az ágyig, a macska ágyneműjén és a ruháján

De megkönnyítheti az életét, ha követ néhány tippet, hogyan csökkentheti a váladékozási folyamat hatásait.

Mit tehet a macskák túlzott vedlésének csökkentése érdekében

Hozzon létre egy agresszívabb fogmosási ütemtervet. Ha például korábban hetente használta a kefét, akkor most a haj hosszától és a hajhullás mértékétől függően minden második nap vagy még gyakrabban használja. Vastag, enyhén megnedvesített ecset javasolt. Ha hosszú szőrű macskája van, először bontsa ki az esetlegesen kialakult szőrszálakat és csomókat.

Ahhoz, hogy a fogmosás szórakoztató és egyszerű legyen, használjon jutalmakat. A fésülést a szőrnövekedés irányában, óvatosan végezzük, hogy kibontsa a kusza szőrt és rendezze a szőrt.

A macskák naponta ápolják magukat. Ezért adj neki egy tál füvet, mert a fű segít neki a lenyelt haj visszafolyásában.

Adj vitaminokat a macskádnak. Nemcsak ebben a folyamatban segítenek, de megvédhetik macskáját a megfázástól vagy a tavasszal és ősszel elszaporodó vírusoktól.

Kezelje macskáját jó étellel, mert ez idő alatt lefogyhat.

Simogassa és beszélgessen vele nyugodtan és lágyan, mert ezalatt elveszítheti játékosságát és néha gyengébbnek érezheti magát. Ezért több szeretetre, ragaszkodásra, törődésre és odafigyelésre van szüksége tőled.

Sok macskatulajdonos arról számol be, hogy a meleg fürdő hasznos. Ha a macskád egy kicsit is szereti a vizet, kipróbálhatod, ha nem, akkor ne terrorizáld.

Ebben az időszakban gyakran alkalmazzák a hajvágást a tulajdonosok, és elismerem, hogy hasznos.

Ön, mint bolyhos anya vagy apa, porszívóval megszabadulhat a nem kívánt szőrszálaktól a ház körül. Vásárolhat vastag kefét a macska fésüléséhez, egy szöszhenger segíthet, egy kefekesztyű, egy nedves műanyag kesztyű vagy egy nedves szivacs gyengéden eltávolítja a nem kívánt szőrt a felületekről.

Miért fordul elő túlzott mértékű ürítés?

A vedlési folyamat teljesen normális, de ha azt észleli, hogy macskája túlzottan hullik, az azt jelenti, hogy egészségügyi problémái vannak, és az orvoshoz való látogatást nem kell elhalasztani.

Mi hullik a macskákban és mi az oka
Mi hullik a macskákban és mi az oka

A túlzott vedlés alapja különféle állapotok: stressz, diéta, vitaminhiány, allergia, por, bolha, bakteriális fertőzések, hormonális egyensúlyhiány, terhesség, szoptatás, leégés, ótvar, gombák, nem megfelelő gyógyszeres kezelés vagy dudorok megjelenése, vágások bőr, ekcéma és mások.

Túlzott hullás esetén, ha az orvos megállapítja, hogy nem egészségügyi probléma, akkor vitaminokban, ásványi anyagokban, Omega 3-ban és Omega 6-ban gazdag, kiegyensúlyozott étrendet javasolnak. Ezek lassítják a hullási folyamatot, erősítik a hajat és erősítik a hajat. kellemesebb megjelenés, erősebb és egészségesebb. Az orvosok azt is javasolják, hogy háromnaponta egyszer adjunk a macskának halat vagy halolajat tartalmazó tablettákat.

A Comish Rex és Devon Rex fajták rövid szőrének köszönhetően a hullás könnyen észrevétlen marad. A soha nem hulló macskák a szfinx fajtához tartozó szőrtelen macskák, de különös gondot igényelnek, mert gyakoriak a bőrbetegségek.

Ha úgy dönt, hogy megosztja életét egy macskával, akkor a szőrével is megosztja azt. Tehát bár félhet ettől a folyamattól, és nehéznek találja, nem olyan kellemetlen, mint amilyennek látszik, és vannak megoldások.

Am 22 ani si sunt o mare iubitoare de pisici in principal. Iubesc natura, plimbarile in aer liber, tot ceea ce nu vorbeste. Ador bufnitele, papagalii si ceaiul, dar urasc frigul, zapada si melancolia de toamna. Unii spun ca sunt ciudata, ca duc iubirea pt animale la extrem, eu spun doar ca sunt umana.

2 gondolatok errőlMi hullik a macskákban és mi az oka”

Szólj hozzá