The cat must scratch and be petted – It's the law! 🐾🐱

While in some countries, dogs and cats are persecuted and no authority jumps to their defense, even when cruelty occurs, in other countries laws are given not only to protect them, but also to ensure a life for them in comfort and safety with people. The cat needs to be scratched and petted.

Starting from June 15, 2020, a series of rules aimed at improving the status of dogs and cats came into force in Sweden. The most important law concerns sterilization. Owners of cats are required to spay or otherwise ensure that they will not breed if they are left outside the home.

Other new rules cat owners need to be aware of:

The cat should be given social contact every day.
The cat should have the opportunity to scratch / listen to its claws every day.
The cat should have access to a comfortable place to rest.
The cat must have access to hiding spaces and climbing spaces.
The cat must be given the opportunity to meet its dietary and hunting needs.
The cat must be given mental stimulation.

Source: Embassy of Sweden in Bucharest

In other words, the new rules oblige owners to provide the cat with a sisal where she can sharpen her claws whenever she feels the need, a place for her to rest, a secluded place (a box or sisal with enclosed spaces) where to be able to hide, toys to practice hunting techniques and to be petted.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

2 thoughts on “The cat must scratch and be petted – It's the law! 🐾🐱”

 1. Da, chiar trebuie sa o incurajam sa zgarie. Dar facem asta astfel incat sa zgarie ce vrem noi 🙂
  Inafara de toate motivele posibile si imposibile pentru care felina vrea sa zgarie, mai este si faptul ca vrea neaparat sa se si vada, sa lase urme clar.
  Studiile au aratat ca pisica de apartament are o atractie deosebita fata de carton. Stim, cutia mica, mare, este piesa de rezistenta.
  Cartonul de zgariat, sau placa de zgariat din carton va fi de asemenea iubita de pisica de apartament.
  Da-i pisicutei un carton de zgariat, stie sigur ce sa faca cu el :
  Din fericire avem un producator in Romania, chiar unicul, ba chiar unicul in Europa. Ma refer desigur la Happy Meow sau happy-meow.ro
  Ii voi recomanda de cate ori voi avea ocazia.

  Reply
  • Salut,

   Chiar dacă este în mod evident o reclamă mascată, am aprobat totuși comentariile tale, în speranța că cititorii de pe aici or să știe cum să se ferească de magazinele online “autohtone” și de “producători”.
   Îmi place să cred ca produsele făcute în România sunt de calitate, mai ales dacă sunt vândute sub nume de genul “Fabricat în România”. Din păcate, “avem un producător în România” este de fapt un site cu produse aduse din China (cu un adaos comercial considerabil).
   Eu nu aș recomanda și nici nu aș avea încredere să cumpăr produse de pe magazinul online recomandat de tine. Este doar un site cu produse chinezești pe care au fost puse etichete personalizate. Chiar la unele produse prețurile par a fi mai mici decât pe alte magazine online, nu îmi poate garanta nimeni că acestea sunt originale. Deci, prefer să le cumpăr la un preț mai mare de pe un magazin de încredere care are reprezentanțe locale (magazine fizice), decât de pe un magazin online care îmi vinde produse chinezești sub “producător local”.

   Reply

Leave a Comment