Pisica de Casa Sanatate si Afectiuni Pisici

Primul caz de coronavirus COVID-19 (SARS-CoV-2) la o pisica!

Primul caz de coronavirus COVID-19 (SARS-CoV-2) la o pisica! Transmiterea s-a facut de la om la animal!

Nu va alungati pisica, nu o aruncati pe geam si nu ezitati sa iesiti in spatele blocului sau langa casa si sa le hraniti pe cele fara stapan.

Asa cum am spus intr-un articol publicat zilele trecute, si pisicile pot fi infectate cu coronavirus. Este vorba despre un coronavirus felin care nu se transmite la om.
Din pacate, nu asa stau lucrurile si pentru coronavirusul COVID-19, care a infectat pana acest moment 600.000 de mii de oameni in intreaga lume.

In Belgia s-a semnalat vineri (27/03/2020) un caz izolat de transmitere SARS-CoV-2 de la un pacient infectat cu coronavirus la motanul sau.

„Colegii nostri de la facultatea de medicina veterinara din Liege au constatat ca motanul unei persoane care era infectata cu COVID-19 a luat boala de la stapanul lui si a dezvoltat simptome si o infectie confirmata
Declaratia a fost facuta intr-o conferinta de presa de purtatorul de cuvant al echipei interfederale belgiene împotriva coronavirusului, virologul Emmanuel André.

Serviciul Federal de Sanatate din Belgia a insistat asupra unui aspect foarte important. Transmiterea COVID-19 s-a facut de la om la animal si nu de la animal la om, iar pentru a fi posibila aceasta infectare este nevoie de un contact constant si apropiat intre om si pisica.

Nu este primul caz de transmitere COVID-19 de la om la animal. In urma cu aproximativ o luna, in China,  un caine a fost infectat cu COVID-19 de stapanul sau. Si acela a fost un caz izolat, iar din cate se pare cainele nu a dezvoltat simptome.

Cum sa va protejati pisica de COVID-19

In primul rand, daca sunteti confirmat cu coronavirus SARS-CoV-2 este bine sa va izolati de ceilalti membri ai familiei si sa incercati distantarea de animalele de companie. 
Este foarte important sa nu-i lasati pisicii acces la usa de la intrarea in casa si cu atat mai putin la incaltamintea cu care ati mers pe afara. Se stie ca pe incaltaminte se regasesc cele mai multe bacterii, virusuri si paraziti care pot afecta atat sanatatea animalului de companie cat si pe a dvs.

PS. Nu va apucati sa confectionati masti de protectie pentru pisici. Pisica nu va suporta masca si nici nu o va ajuta sa se protejeze de coronavirus.

Primul caz de coronavirus COVID-19 (SARS-CoV-2) la o pisica!

About the author

Stealth

Iubesc toate animalele, insa nu-mi pot ascunde slabiciunea pentru pisici. :) Administrator al StealthSettings.com din 2006 (de unde si pseudonimul "Stealth"), si dezvoltator al mai multor proiecte online. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau sa impart experientele mele cu alti iubitori de pisici.

Leave a Comment