Primul caz de coronavirus la o pisică! (SARS COV-2)

Nu vă alungați pisica, nu o aruncați pe geam și nu ezitați să ieșiți în spatele blocului sau langă casă și să le hraniți pe pisicile fără stăpân. A fose descoperit primul caz de coronavirus la o pisică, însă acesta nu este contagios pentru oameni.

Așa cum am spus într-un articol publicat zilele trecute, și pisicile pot fi infectate cu coronavirus. Este vorba despre un coronavirus felin care nu se transmite la om.

Din păcate, nu stau lucrurile la fel și pentru coronavirusul COVID-19, care a infectat până în acest moment 600.000 de oameni în întreaga lume.

În Belgia s-a semnalat vineri (27/03/2020) un caz izolat de transmitere SARS-CoV-2 de la un pacient infectat cu coronavirus la motanul său.

„Colegii noștri de la facultatea de medicină veterinară din Liège au constatat că motanul unei persoane care era infectată cu COVID-19 a luat boala de la stăpânul lui și a dezvoltat simptome și o infecție confirmată”.

Declarația a fost făcută într-o conferință de presă de purtătorul de cuvânt al echipei inter-federale belgiene împotriva coronavirusului, virologul Emmanuel André.

Serviciul Federal de Sănătate din Belgia a insistat asupra unui aspect foarte important. Transmiterea COVID-19 s-a făcut de la om la animal și nu de la animal la om, iar pentru a fi posibilă această infectare este nevoie de un contact constant și apropiat între om și pisică.

Nu este primul caz de transmitere COVID-19 de la om la animal. În urmă cu aproximativ o lună, în China, un câine a fost infectat cu COVID-19 de stăpânul său. Și acela a fost un caz izolat, iar din câte se pare câinele nu a dezvoltat simptome.

Cum să vă protejați pisica de COVID-19

În primul rând, dacă sunteți confirmat cu coronavirus SARS-CoV-2, este bine să vă izolați de ceilalți membri ai familiei și să încercați să mențineți distanțarea față de animalele de companie.

Primul caz de coronavirus la o pisică! (SARS COV-2)
Primul caz de coronavirus la o pisică! (SARS COV-2)

Este foarte important să nu permiteți pisicii să aibă acces la ușa de la intrarea în casă și cu atât mai puțin la încălțămintea cu care ați mers pe afară. Se știe că pe încălțăminte se găsesc cele mai multe bacterii, virusuri și paraziți care pot afecta atât sănătatea animalului de companie, cât și pe a dvs.

PS. Nu vă apucați să confecționați măști de protecție pentru pisici. Pisica nu va tolera masca și nici nu o va ajuta să se protejeze de coronavirus.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

2 comentarii la „Primul caz de coronavirus la o pisică! (SARS COV-2)”

  1. Pingback: Coronavirus la pisici - Cum poate fi preveniă imbolnăvirea pisicii
  2. Pingback: Cu pisica la plimbare în timpul restricțiilor COVID

Lasă un comentariu