Funny Cat

Pisica, accesoriul obligatoriu in timpul Starii de Urgenta

Starea de urgenta impusa pe tot teritoriul tarii pentru prevenirea raspandarii coronavirusului COVID-19, presupune limitarea printre altele si a dreptului de deplasare al persoanelor, cu anumite exceptii. Una dintre exceptii este plimbarea animalului de companie in apropierea casei.

Multi oameni (inconstienti) care nu suporta izolarea la domiciliu, au inceput sa plimbe pisici, caini, papagali, cai si chiar pestisori, numai sa profite de cateva minute sau ore de libertate in afara casei.
Chiar daca nu este un act de laudat, nu putem sa ignoram si partea amuzanta.

1. Un tanar a fost oprit de politie la patru strazi departare de casa, iar cand a fost intrebat despre scopul deplasarii, acesta a „prezentat” politistilor un pestisor intr-o punga cu apa. Tanarul a facut plangere impotriva politistului care l-a amendat, spunand ca in ordonanta militara nu se specifica ce fel de animale de companie pot fi scoase la plimbare pe perioada starii de urgenta.

2. Un barbat in varsta de 50 de ani a fost gasit de politisti intr-un parc, la 30 km departare de casa,  cu o pisica intr-o gentuta. Le-a explicat politistilor ca pisica lui prefera sa fie plimbata numai in acest parc. Omul a fost amendat.

3. Tot cu o pisica intr-o gentuta a fost gasita si o tanara care mergea spre mall in partea cealalta a orasului. Ea le-a spus politistilor ca „ordonanta militara nu acopera toate nevoile oamenilor”, si merge sa-si caute niste haine noi,  iar pisica in geanta este „polita de asigurare” pentru deplasare. Femeia a primit amenda si a fost intoarsa din drum.

4. Un barbat din Iasi a rezolvat doua lucruri dintr-un foc. Avea si dovada vie ca plimba animalul, a facut rost si de mijloc de transport.

Cazuri similare celor de mai sus au fost multe, iar pe retelele sociale sunt sigur ca ati dat de cel putin cateva. Totusi, unii au depasit orice limita si au iesit in lesa cu pisici si catelusi de plus.

Pisica, accesoriul obligatoriu in timpul Starii de Urgenta

About the author

Stealth

Iubesc toate animalele, insa nu-mi pot ascunde slabiciunea pentru pisici. :) Administrator al StealthSettings.com din 2006 (de unde si pseudonimul "Stealth"), si dezvoltator al mai multor proiecte online. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau sa impart experientele mele cu alti iubitori de pisici.

Leave a Comment