De ce pisica își mușcă ghearele sau trage cu dinții de gheare

Deși pare a fi un comportament ciudat atunci când pisica își mușcă ghearele sau trage cu dinții de gheare, în realitate nu trebuie să vă îngrijoreze acest tabiet pe care îl au unele pisici. Anxietatea, stresul sau simpla relaxare pot fi unele dintre motivele acestui comportament.

Acest comportament de a-și trage cu dinții de gheare are mai multe explicații chiar dacă unele pisici își trag cu dinții de gheare atât de tare, încât parcă ne doare pe noi stăpânii atunci când le vedem aceasta manifestare aparent ciudată.

De ce pisica își mușcă ghearele sau trage cu dinții de gheare

Acest mușcat de gheare este un comportament întâlnit în special la pisicile de casă și la cele de apartament. Nu trebuie să vă panicați când pisica dumneavoastră prinde un asemenea obicei, dar trebuie să identificați motivul din care își trage cu dinții de gheare, dacă acest comportament devine frecvent.

Pisica are ghearele tăiate frecvent

Pentru a proteja mobilerul din casă este recomandat să tăiați vârfurile gherelor pisicii. Acestă practică nu este neaparăt și pe placul pisicii, care chiar dacă este domestică, a păstrat instinctul de prădător.

Daca aveți obiceiul să-i tăiați ghearele pisicii, atunci este momentul să o faceți din nou. O pisică care a avut ghearele tăiate ar putea fi incomodată când acestea cresc. Motiv pentru care începe să-și tragă cu forță de gheare, de uneori parca de doare pe noi cand o privim. Vestea bună este ca pe pisică nu o doare deloc acest mușcat de gheare, chiar dacă pare destul de brutal modul în care o face.

Anxietatea și stresul pot fi un motiv din care pisica își mușcă ghearele

Pentru unele pisici, tragearea excesivă de gheare cu dinții poate fi o formă de exercițiu sau de relaxare. Aceasta poate să le ajute să-și elibereze stresul și să se simtă mai bine.

La pisicile care nu au avut ghearele tăiate niciodată, acest comporament nu este normal. Pisica începe să-și tragă de gheare pe fondul stresului și anxietătii. Este același obicei pe care îl au și oamenii atunci cand sunt stresati și își rod unghiile

Trebuie să-i acordați pisicii mai multă atenție, să încercați să identificați și să eliminați factorii de stres. În plus, puteți să-i oferiți activități pentru consumarea energiei. Este bun și un sisal pe care să tragă cu ghearele.

Întinderea și întreținerea ghearelor pregătite pentru atac

Pisicile nu sunt singurele feline care își muscă și trag cu dinții de gheare. Acest obicei poate fi observat și la alte feline mai mari.

Cercetătorii sunt de părere că prin acest comportament prin care pisica își mușcă ghearele, acestea vor să-și păstreze ghearele ascuțite pentru a vâna și pentru a se apăra. Tragerea de gheare cu dinții poate ajuta la eliminarea stratului exterior de gheară, expunând gheara ascuțită de dedesubt.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

Lasă un comentariu