Cum să crești un pisoi fericit. 10 Sfaturi foarte utile

10 sfaturi foarte utile despre cum să crești un pisoi fericit și iubitor. De aceste sfaturi este bine să țineți cont încă din prima zi de viață a puiului de pisică și până când aceasta ajunge la bătrânețe.

A învăța să crești un pisoi fericit este o artă. Acești mici tovarăși pufinoși aduc bucurie și iubire în viețile noastre, iar ghidul nostru vă va dezvălui cele mai utile sfaturi pentru a le asigura un început minunat și o viață plină de fericire.

10 Sfaturi foarte utile despre cum să crești un pisoi fericit.

1. Nu-ți folosi mâinile când te joci cu puiul de pisică.

Folosește întotdeauna o „lansetă”, mingi sau alte jucării pentru pisici. Niciodată nu-ți folosi mâinile atunci când te joci cu puiul de pisică. Joaca puiului de pisică nu este altceva decât antrenamentul de prădător, iar mâna ta va fi văzută ca o pradă numai bună de mușcat și de zgâriat. Dacă atunci când sunt mici nu te pot lăsa cu răni grave, altfel vor sta lucrurile atunci când puiul de pisică va crește și va avea mușchii, ghearele și dinții bine dezvoltați.

2. Mângâiați puiul de pisică când îl țineți în brațe.

Obișnuiți puiul de pisică să fie mângâiat atunci când îl țineți în brațe. Folosiți atingeri delicate în timp ce îl mângâiați pe burtică, cap, labuțe și mai ales sub barbie. Astfel veți avea o pisică ușor de manipulat atunci când trebuie să-i tăiați unghiile sau să-i dați medicamente.

3. Țineți cât mai des puiul de pisică în brațe.

Afecțiunea este foarte importantă ca să crești un pisoi fericit. Chiar dacă puiul de pisică a fost născut în casă și este obișnuit cu prezența omului, cu cât este ținut mai mult timp în brațe, cu atât va prinde mai multă încredere și nu va mai fi timid. Veți obține o pisică iubitoare care va sta să o mângăiați.

4. Nu lăsa pisoiul să sară din brațele tale.

Chiar dacă pisicile cad întotdeauna în picioare și o săritură de la 1 metru și ceva nu este o problemă, aceasta se aplică în cazul pisicilor mature. Lasă pisoiul ușor jos și nu-l lăsa să sară din brațe. Pentru un pisic mic, acea distanță este foarte mare, iar aterizarea ar putea să-i rănească botul sau picioarele. Totodată, data viitoare când va fi luat în brațe, nu va mai fi la fel de încântat. Va ști că urmează să fie lăsat jos de la înălțime și va avea un disconfort fizic.

5. Vorbește-i încet puiului de pisică.

Urechile pisicii sunt foarte sensibile, drept pentru care se sperie foarte repede de sunetele puternice. Dacă aveți copii, va fi puțin dificil să le explicați că tipetele lor de încântare o să sperie pisicul. Unui pui de pisică trebuie să i se vorbească încet, cu blândețe, fără sunete înalte. Ar putea să simtă că este amenințat sau în pericol dacă aude tipete.

6. Lăsați muzica pornită sau TV când nu sunteți acasă.

Atunci când sunteți plecați de acasă, pisicile se vor simți singure. Lăsând muzica pornită pe un sistem audio sau un TV, pisoiul timid se va obișnui cu mai multe voci umane. În plus, timpul cât este singur va trece mai repede pentru el.

7. Nu lăsați pisicului jucării cu care se poate răni.

Pisoii mici sunt foarte jucauși și nu vor ezita să facă asta și atunci când nu sunteți în preajma lor. Nu lăsați pisoiului jucării de tip „lansetă” cu șnur sau alte tipuri de jucării cu care se poate sugruma sau răni. Noaptea și când sunteți plecat de acasă, este recomandat ca aceste jucării să fie luate.

8. Tăiați frecvent ghearele pisoiului.

Este recomandat ca ghearele pisicului să fie tăiate o dată la două săptămâni. Tăiați-i ghearele atunci când pisicul este obosit sau adormit. Va fi mult mai cooperant. Nu este recomandat să faceți acest lucru când îl întrerupeți din joacă sau de la masă. Pentru tăiatul unghiilor, găsiți clește special, iar medicul veterinar o să vă arate cum să faceți corect această operațiune, fără să răniți pisica.

9. Periați-vă frecvent pisoiul.

Periatul este și o formă de răsfăț pentru pisoi, mai ales dacă acesta are păr lung. Pisoiul se va simți curat, ceea ce este foarte important pentru el, iar în casă o să aveți mai puțin păr pe canapea. În comerț există o gamă variată de perii și mănuși speciale pentru pisici.

10. Oferă-i pisicii dragoste și afecțiune necondiționată.

Dragostea și afecțiunea sunt cu siguranță cele mai importante pentru ca o pisică să se simtă în siguranță și să fie perfect adaptată într-o familie. Acordați timp, atenție și încercați să-i îndreptați cu blândețe comportamentul inadecvat.

Aducerea unui pui de pisică în familia dumneavoastră poate aduce multe bucurii, iar acum aveți instrumentele necesare pentru a crea o viață minunată pentru ei. Cu dragoste, răbdare și îndrumare, poți să crești un pisoi fericit care vă va umple zilele cu purrr-fectă fericire și afecțiune necondiționată.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

Lasă un comentariu