Macskamenta - Mi ez és a fű hatása a macskákra

Egy korábbi cikkben beszéltem róla mérgező növények / mérgező a macskákra. Van azonban egy növény, amelyet a macskák szeretnek. A macskamenta a macskák által imádott fű.

Népszerű nevén "Mata füve", Megbilincselt, Európából és Ázsiából származó növény, macskákra gyakorolt ​​hatása pedig az hasonló a kábítószer által létrehozotthoz. A macskák megszagolják, és ez kiváltja jó közérzet és pihenés. Nyikogni kezdenek, forgolódnak mellette, őrülten rohangálnak a házban és még rágják is, bár a növény rájuk gyakorolt ​​hatása szagló (szag).

A mentához kapcsolódó "Mâței Herb" enyhe citrom- és mentaillatú, valamint illóolajjal rendelkezik nepetalakton, a macskák által imádott elem. Feltételezhető, hogy ez az anyag a boldogság hormonjait utánozza a macska és serkenti rászoruló központok az agyban amelyek reagálnak ezekre a hormonokra. A kutatók összehasonlítják a "Mâței Grass"-t a a marihuána hatásai emberek számára, de függőség vagy túladagolás veszélye nélkül.

A legtöbb felnőtt macskafélét egy kivétellel érinti a macskafű nyolc hetesnél fiatalabb kölykök. A nagymacskák, például az oroszlánok, tigrisek, leopárdok és mások sem kivételek.
A hatás 5-10 percig tart és körülbelül két óra múlva megismételhető.
Fogyasztás után a macska nem mutat semmilyen negatív hatást. Nem fordul elő túladagolás, függőség, hányás vagy másnaposság.

Macskamenta - Mi ez és a fű hatása a macskákra
Mi ez és a fű hatása a macskákra

Nem minden macska érzékeny erre a gyógynövényre. Ha a macskája nem reagál, az azt jelenti, hogy a macskák azon 20-30%-ába tartozik, amelyek immunisak a borsmenta szaglási jelzéseire.

iparága játékok és kiegészítők macskáknak, jól sejtették ennek az anyagnak a hatását, és így jelentek meg macskajátékok "Macskafűvel". A tulajdonosok pozitívan is kihasználhatják a macskák ezt a gyengeségét. Száraz macskamentával szórhatom a szizálra, vagy arra a speciális helyre, ahol a macskák élesítik a karmaikat. Valószínűbb, hogy megfeledkezik a kanapéról, az ágy sarkáról vagy más bútorokról, amelyekre élesíteni kell a karmaikat.

A Catusnica (Mâței Grass) cserépben termeszthető, levelei pedig gond nélkül tárolhatók a fagyasztóban, egész évben frissen tartva. Ne tegye ki a növényt vagy a leveleket a napsugárzásnak. A nepelakton UV-sugárzásra érzékeny anyag.

A növény hatóanyaga hatékonyabbnak bizonyult a szúnyogok és csótányok eltávolításában, mint más termékek.

A szarvasmarhafüvet ember is használhatja. Nyugtató hatást vagy eufórikus állapotot adhat. A növényt fejfájás, álmatlanság, gyomorpanaszok, köhögés kezelésére használták, vagy leveleit vágások és sebek kezelésére alkalmazták. A macskákhoz hasonlóan a növény nem ajánlott terhes nők számára.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

2 gondolatok errőlMacskamenta - Mi ez és a fű hatása a macskákra”

Szólj hozzá