Miért remeg a macska - Okok és gyógymódok

A tremor a szervezet természetes reakciója különféle tényezőkre, és bizonyos esetekben az izmok nagyjából ritmikus oszcillációját jelenti, legtöbbször a testhőmérséklet emelése céljából. Lássuk, miért remeg a macska. Mik az okok és mik a gyógymódok.

Csakúgy, mint az emberek, a háziállatok is remegnek. A macskák sem kivételek. A macska számos okból remeghet, és ha észrevesszük, hogy macskánk minden látható ok nélkül elkezd remegni, gondosan figyelnünk kell, és meg kell kezdeni a vizsgálatot az állatorvossal.

A macska remegésének okai

Hypothermia

Nem lesz ok a pánikra, ha a macska remegni kezd, miután megfürdetettük. Annak ellenére, hogy olyan környezeti hőmérséklet van a házban, amilyennek mi, emberek jól éreznénk magunkat, miután kiszálltunk a zuhanyból, a macskák érzékenyebbek, különösen, ha nedves a bundájuk és a bőrük. A macska testhőmérséklete egy-két fokkal magasabb, mint az embereké, és ez, ami abból adódik, hogy izzadással nem tudja önszabályozni a hőmérsékletét vagy nem tud felöltözni, remegni kezd. Ebben a forgatókönyvben a remegés a test önkéntelen reakciójaként jelentkezik próbálja emelni a testhőmérsékletet.

Tehát, ha azt észleli, hogy a macska didereg, melegítse fel egy takaróval, vagy vigye meleg helyre a házban. Hasonlóképpen észre fogja venni, hogy a macska is remegni kezd a levágás után. Néhány centiméter bundájának elvesztésével a macska bőre már nem tudja fenntartani az optimális hőmérsékletet a nyári hűvösebb napokon, vagy ha a házban be van kapcsolva a klíma.

Hipertermia

A hőmérséklet (láz) egy másik oka annak, hogy a macska reszkethet. Ebben az esetben sürgősen el kell mennie vele az állatorvoshoz, hogy feltárja a fertőzés helyét és megfelelő kezelést végezzen.

Lehet egyszerű influenza, megfázás vagy összetettebb szövődmények. A belső szervek fertőzései, amelyek életveszélyesek lehetnek. A leggyakoribb fertőzés vagy petefészek-daganat macskáknál, amelyeket nem ivartalanítanak.

Stressz vagy félelem lehet az oka a macska remegésének

Bármilyen kíváncsiak is, félnek és stresszesek is, amikor kivonják a környezetükből. Elég kimenni a macskával a ház ajtajához, és minden ízületéből remegni kezd.

Meg kell próbálnunk a lehető legtöbbet kihozni a macskát a stresszes helyzetből. A simogatás és a lágy hangon való beszéd nagyban megnyugtathatja a macskafélét.

fájdalom

A macskák remegni kezdhetnek, ha fájdalmas élményben részesülnek. A súlyosabb sérüléstől, melynek következménye akut fájdalom, a fájdalmat okozó belső állapotokig.

Ebben az esetben sürgősségi állatorvosi látogatás javasolt.

A hipoglikémia a macska remegésének oka lehet

Ez a gyakori ok, amely embereknél és macskáknál is remegést, sőt ájulást is okozhat. Különösen cukorbeteg macskáknál fordulhatnak elő hipoglikémiás krízisek, amelyek erős remegésben nyilvánulnak meg. Ebben az esetben ajánlatos azonnal etetni a macskát a vércukorszint szabályozása érdekében.

Neurológiai problémák

Legtöbbször nincs olyan kezelés, amely megszabadulna a macska idegrendszeri problémák okozta remegésétől. Vannak azonban gyógymódok, de azokat csak alapos szakorvosi vizsgálatok után lehet alkalmazni.

Az izgalom vagy az öröm nincs kizárva a remegés okainak listájából. Ezek miatt a macska rövid ideig remeghet.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

2 gondolatok errőlMiért remeg a macska - Okok és gyógymódok”

Szólj hozzá