Dispozitiv portabil cu AI pentru monitorizarea sănătății pisicilor. Minitailz Smart Pet Tracker

În ultimul an, inteligența artificială a intrat tot mai mult in viața de zi cu zi a oamenilor, iar de anul acesta încep să apară și primele device-uri cu AI pentru monitorizarea sănătății pisicilor și a altor animale de companie.

La CES 2024, compania Invoxia a dezvăluit Minitailz Smart Pet Tracker, un dispozitiv portabil cu AI conceput special pentru pisici și câini. Minitailz este un dispozitiv GPS și de wellness all-in-one pentru animale de companie, capabil să măsoare ritmul respirator și valorile vitale ale inimii, avertizând proprietarii despre posibile probleme de sănătate.

Invoxia afirmă că Minitailz poate monitoriza anomalii în comportamentul animalelor de companie care pot indica o problemă și poate face distincția între mers, alergare, zgâriat, mâncare și băut, lătrat, mieunat și odihnă.

Pe lângă colectarea informațiilor despre sănătatea inimii pisicii sau a câinelui, care se spune că are o precizie între 97 și 99 la sută, Minitailz poate detecta fibrilația atrială la animalele de companie. Rapoarte detaliate despre sănătate sunt furnizate intr-o aplicație care este instalată pe telefonul mobil al stăpânului.

Pe lăngă funcțiile cu inteligență artificială pentru monitorizarea sănătății pisicilor, dispozitivul are și un SIM încorporat cu tehnologie GPS ce permite urmărirea activităților zilnice sau localizarea unui animal de companie în caz de pierdere. Există, de asemenea, funcții de geofence, astfel încât un proprietar de pisică sau câine să poată fi alertat dacă animalul de companie iese din limitele proprietății.

Minitailz Smart Pet Tracker. Dispozitiv portabil cu AI pentru monitorizarea sănătății pisicilor și GPS

Minitailz Smart Pet Tracker măsoară 2,32 inch în lungime, 1,18 inch în înălțime și 0,9 inch grosime și poate fi atașat la zgarda pisicii sau câinelui.

O versiune pentru câini a Minitailz este disponibilă începând de acum pe site-ul Invoxia, iar modelul pentru pisici urmează să fie lansat în martie 2024. Ambele versiuni au un preț de 99 de dolari, cu o taxă de abonament care începe de la 8,30 dolari pe lună.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

Lasă un comentariu