Ce înseamnă când visezi o pisică sau mai multe

Încă din cele mai îndepărtate timpuri, din urmă cu aproximativ 9.000 ani, când prima pisică sălbatică ar fi fost domesticită, aceste fascinante feline sunt prezente în religii și culturi din întreaga lume. De asemenea, se spune că atunci când visezi o pisică, intri într-o lume a subtilității și a semnificațiilor ascunse. Desigur, și semnificațiile viselor cu pisici diferă de la o cultură la alta.

Studiile arată că visele sunt o reflexie a stării noastre emoționale și psihice. Dacă ne simțim stresați, anxioși sau triști, este posibil să avem vise mai puțin plăcute și să nu dormim bine. Pe de altă parte, când suntem relaxați și fericiți, acest lucru se poate reflecta și în visele noastre.

Dar, mai este ceva interesant de menționat: se crede că prin vise, subconștientul încearcă să ne transmită mesaje pe care nu le-am conștientizat încă. Uneori, avem chiar senzația că visele ne pot avertiza sau pregăti pentru evenimente pe care nu le-am anticipat niciodată. Așa că începem să ne întrebăm: „Ce înseamnă ce am visat?”, „Ce însemnă când visezi o pisică?”.

Este interesant de citit și: Misterele pisicilor în religii și culturi din întreaga lume

Pentru noi, iubitorii de pisici, este destul de frecvent să avem vise cu aceste creaturi adorabile. De aceea am scris acest articol despre semnificația viselor cu pisici.

Ce înseamnă când visezi o pisică sau mai multe

Pisicile, alături de șerpi, sunt animalele care au cea mai puternică semnificație pentru a prevesti viitorul în lumea viselor. Când visezi o pisică, de cele mai multe ori această felină este asociată cu femeile, senzualitatea și pasiunea. Astfel, multe dintre visele în care apar pisicile sunt interpretate în legătură cu dragostea, atracția și dorința. Există și o altă interpretare care se concentrează pe puteresa de muncă, creativitatea și norocul la bani.

Desigur, nu toate visele sunt la fel atunci când pisicile apar în peisaj. De obicei, prezența unei pisici tinde să însemne noroc și succes atât în viața personală, cât și în cea profesională, atâta timp cât pisica din visul nostru este sănătoasă și prietenoasă. Cu toate acestea, în absența acestui vis optim, sunt și interpretări mai puțin favorabile.

Dacă pisica miaună în vis …

Atunci când visezi o pisică miaună, ceva nu este în regulă. Nu este greu de înțeles că pisica nu este fericită și că are nevoie de ceva.

Dacă pisica din visul tău miaună, este ceva în neregulă în viața ta. Poate că te-ai certat cu un coleg de muncă sau cu partenerul din cauza unor lucruri pe care le-ai spus și care nu le-au plăcut prea mult. Sau ar putea fi vorba despre un coleg care te critică fără să știi, atribuindu-ți cuvintele și acțiunile pe care nu le-ai spus sau nu le-ai facut, doar cu scopul de a te răni.

Atunci când visezi o pisică care miaună, poate  fi semn rău.
Atunci când visezi o pisică, care miaună, poate fi semn rău.

Sfatul nostru este să rezolvi situația cât mai curând posibil. Visul cu o pisică, care miaună este un semn rău. Amintește-ți că, dacă pisica din visul tău miaună, cineva apropiat îți trădează încrederea.

Dacă ai visat că pisica te zgârie, te mușcă sau te atacă …

Dacă pisica te zgarie sau te muscă în vis, s-ar putea să fie un avertisment cu privire la persoanele negative din jurul tău. În acest caz, pisica reprezintă dușmanul tău. Dacă reușești să o învingi, este un semn favorabil că nu vei întâmpina probleme în depășirea obstacolelor care te îngrijorează, fie că sunt legate de partenerul de viață, partenerul de afaceri, de muncă sau de familie.

Pe de altă parte, dacă pisica te învinge pe tine, ar trebui să iei în considerare schimbarea modului în care faci față problemelor tale, deoarece ai putea suferi pierderi financiare sau vei vedea cum imaginea ta externă este afectată.

Dacă ai visat că pisica te zgârie, te mușcă sau te atacă
Dacă ai visat că pisica te zgârie, te mușcă sau te atacă

De asemenea, atunci când visezi o pisică în astfel de situație, atacul poate avea și interpretarea că ești o persoană cu multe prejudecăți despre societate. Adoptă schimbarea și încearcă să fii mai receptiv și tolerant față de ceilalți.

Ce înseamnă când visezi o pisică pe care o mângâi

Dacă mângâi o pisică în vis, acest lucru poate exprima atracția către cineva, dar și o avertizare despre încrederea acordată celor din jur. Această categorie de vise poate fi interpretată diferit, în funcție de senzația plăcută sau neplăcută pe care o resimți.

Pe de o parte, gestul de a mângâia o pisică într-un vis poate sugera că nu știi cum să te apropii de persoana care te atrage sau de care ești îndrăgostită. Deși îți dorești să cucerești inima cuiva, te simți lipsită de idei sau de strategii. Totuși, este important să îți amintești că poți reuși, dar poate fi necesar să depui eforturi suplimentare.

Pe de altă parte, acest gest poate indica și o încredere excesivă acordată unei persoane care s-ar putea să nu merite, cu potențialul de a te înșela. Mângâierea unei pisici în viața reală aduce adesea o stare de liniște și încredere.

Ce înseamnă când visezi o pisică pe care o mângâi
Ce înseamnă când visezi o pisică pe care o mângâi

Unii interpretează acest gest ca un semn al primirii unei sume mari de bani în viitorul apropiat. Cu siguranță, este un vis pe care mulți ar dori să-l aibă în fiecare noapte. >^..^<

Dacă pisica te zgârie, te mușcă sau fuge de tine …

Acesta nu este un vis cu o pisică, care să-ți ofere liniște. Dacă pisica din visul tău te zgârie, te mușcă sau fuge de tine, poate fi interpretat că ești în pericol să pierzi o sumă mare de bani din cauza cuiva.

Ai grijă la dușmanii declarați și fii precaut în jurul prietenilor falși. Este un vis premonitoriu, deci mai bine să iei tu inițiativa înainte să fie prea târziu.

Dacă visezi o pisică moartă …

Interpretarea convențională a unui vis cu o pisică moartă nu este foarte pozitivă, așa cum poți bănui. Semnificația acestui vis poate varia de la a te simți extrem de obosit până la a fi pe cale să fii victima unui furt sau a unei înșelăciuni. Prin urmare, odihnește-te și fii cu ochii în patru.

Într-o altă versiune a acestui vis, tu omori pisica. În acest caz, înseamnă că vei scăpa de dușmanul tău.

Este important să acorzi atenție și altor aspecte ale visului, cum ar fi starea ta emoțională și circumstanțele din viața ta reală, pentru a înțelege în profunzime semnificația visului cu o pisică moartă sau ucisă.

Dacă visezi urme de pisici …

Dacă nu visezi o pisică, ci doar urmele lăsate de aceasta, trebuie să fii foarte atent. Dușmanul este aproape și lasă o urmă vizibilă.

Cineva încearcă să te rănească, dar nu este prea inteligent, și lasă semne vizibile, fie aceste semne sunt lăsate intenționat pentru intimidare. Cu toate astea, acea persoană nu vrea să fie demascată prea ușor.

Dacă visezi ochi de pisică …

Dacă în vis îți apar ochi de pisică, este un motiv de bucurie. Înseamnă că vei găsi soluția la o problemă care te preocupă. Acea problemă care îți ocupă mintea în fiecare zi. Tot ce trebuie să faci este să fii pozitiv, pentru că sfârșitul tunelului este aproape.

Este important să fii deschis la interpretări și să fii atent la contextul și starea ta emoțională înainte și după visul cu ochi de pisică pentru a înțelege mai bine semnificația sa în viața ta.

Ce înseamnă dacă visezi mai multe pisici

Interpretarea acestui vis depinde de ceea ce fac pisicile. De obicei, atunci când visezi mai multe pisici, înseamnă că norocul este de partea ta și că vei primi beneficii la nivel personal și profesional, atâta timp cât pisicile par fericite și sănătoase în timp ce se joacă cu tine.

Ce înseamnă dacă visezi mai multe pisici
Ce înseamnă dacă visezi mai multe pisici

Cu toate acestea, visul despre mai multe pisici care umblă fără o direcție clară înseamnă că propria ta cale este lipsită de claritate și ar fi bine să-ți concentrezi atenția. Cel mai bine este să-ți stabilești un scop și să urmezi o cale dreaptă pentru a-l atinge.

Ce înseamnă dacă ai visat o pisică pe care o hrănești

Dacă ai hrănit o pisică în visul tău, înseamnă că ești sau vei fi necredincios partenerului tău de viață. Pisica reprezintă un interes amoros nou, iar hrănind-o este ca și cum ai hrăni acea nouă relație. De asemenea, mai poate însemna că situația ta financiară va fi mai bună și vor apărea noi oportunități financiare.

Ce înseamnă dacă ai visat o pisică pe care o hrănești
Ce înseamnă dacă ai visat o pisică pe care o hrănești

Dacă ai visat un pisoi mic sau mulți …

În mod normal, acest vis în care apare un pisoi mic reprezintă un copil sau pe cineva care se simte vulnerabil și pe care trebuie să-l protejezi. Acest tip de vis variază mult în funcție de starea ta de spirit în timpul visului.

Dacă ai visat un pisoi mic sau mulți
Dacă ai visat un pisoi mic sau mulți

Visul reprezintă instinctul tău de a proteja și de ocroti un copil sau pe cineva neajutorat.

Dacă visezi o pisică rătăcită …

Dacă visezi o pisică fără stăpân care încearcă să intre în casa ta, acest lucru este interpretat ca și cum cineva ar încerca să-ți ia ceva. Ai grijă, dacă pisica reușește să intre în casa ta, ar putea însemna că vei pierde totul. Nu fi atât de încrezător, în special cu persoanele pe care nu le cunoști foarte bine.

Ai mare grijă în cine ai încredere!

Daca visezi o pisică murdară și slăbită …

Dacă ai visat o pisică murdară, nu va trece mult timp până când vei primi vești proaste despre un membru al familiei sau un prieten apropiat. Ar putea fi vorba de o boală sau un accident care l-a dus într-o situație critică.

Totuși, nu este totul chiar atât de tragic. Dacă reușești să faci pisica să dispară din vedere în timpul visului, înseamnă că aceștia se vor recupera după o perioadă lungă de convalescență.

Dacă ai visat că ții o pisică în brațe …

Acest vis semnifică faptul că permiți cuiva să te influențeze într-un mod negativ, să faci lucruri care nu te caracterizează. Te poate influența să iei ceva ce nu îți aparține sau să înșeli pe cineva.

Dacă pisica din vis se mângâie de tine …

Dacă pisica din visul tău se urcă pe tine, înseamnă că te afli într-o stare de haos la locul de muncă. Trebuie să iei „taurul de coarne” și să te concentrezi mai bine pentru a preveni posibilele probleme care ar putea să apară în viitor.

Ce înseamnă când visezi o pisică, care se urcă pe tine
Ce înseamnă când visezi o pisică, care se urcă pe tine

Dacă pisica nu doar se urcă pe tine, ci se și mângâie de tine, acest lucru se traduce ca fiind o persoană apropiată care încearcă să profite de tine. Ai grijă la persoanele profitoare, pentru că ar putea sfârși prin a-ți trăda încrederea.

Dacă ai visat o pisică sălbatică …

Dacă pisica din visul tău este o pisică sălbatică, fie nu îți exprimi pe deplin latura feminină, fie te afli într-un moment în care îți dorești să îți extinzi viața socială sau chiar să îți activezi viața amoroasă.

Dacă visezi o pisică albă …

Visul cu o pisică albă este interpretat ca și cum cineva apropiat ți-ar face rău sau nu ar fi complet sincer. De asemenea, acest vis în care apare o pisică albă, are și o altă semnificație. Acest vis poate să te avertizeze că unele dintre planurile tale de a face rău cuiva nu vor avea un final prea fericit și vor avea repercusiuni negative la nivel financiar.

Ce înseamnă când visezi o pisică albă?
Ce înseamnă când visezi o pisică albă?

Nu dori altora ceea ce nu îți dorești pentru tine.

Ce înseamnă dacă ai visat o pisică neagră

În mod contrar, dacă pisica din visul tău este neagră, este mai bine să ai grijă de zona iubirii. De obicei asociată cu iubirea, apariția unei pisici negre în visele tale implică probleme emoționale și trădări.

Ce înseamnă dacă ai visat o pisică neagră
Ce înseamnă dacă ai visat o pisică neagră

Ar trebui să fii mai atentă și să nu excluzi niciodată posibilitatea existenței unei terțe persoane în relația voastră.

Dacă ai visat o pisică și un șarpe …

Acest vis nu este un semn bun! Dacă pisica și șarpele se înțeleg, pregătește-te! Te afli chiar la începutul unei perioade de mari încercări în viața. Foarte probabil, cineva va încerca să te înșele pentru a afla un secret pe care apoi să-l folosească împotriva ta.

Cel mai rău lucru este că va fi dificil să nu dezvălui secretul.

În concluzie …

După cum poți observa, dacă visezi o pisică, există mai multe interpretări pentru fiecare vis, în funcție de starea ta de spirit și de situația prin care treci. Elementul cheie când visezi despre pisici este să analizezi cum te simți. Dacă visul te făcea să te simți trist, anxios, speriat, fericit, și cum se comportau pisicile în vis, fie că erau agresive, prietenoase, distante, etc.

Odată ce ai identificat aceste elemente, ar trebui să legi problemele și preocupările tale actuale de vis pentru a putea înțelege ce a vrut să îți transmită pisica din visul tău.

Acestea sunt doar câteva interpretări și semnificații despre ce inseamnă când visezi o pisica. Unele dintre interpretările acestor vise depind foarte mult de tradiție, cultură și religie.

În visele tale au apărut pisici? Am fi curioși să vedem în comentarii ce vise cu pisici ai avut.

Iubesc toate animalele, însă nu-mi pot ascunde slăbiciunea pentru pisici. PISICILE.ro este un proiect de suflet pe care vreau să împart experientele mele cu alți iubitori de feline. Nu sunt medic veterinar, așadar, articolele mele nu reprezintă un punct de vedere specializat.

Lasă un comentariu