Ingrijirea pisicii Pisica de Casa

Acomodarea pisicii intr-o noua casa – Ce trebuie sa stim atunci cand mutam pisica intr-un alt loc

Ca toate felinele, nici pisicile nu fac exceptie cand vine vorba de teritoriu. Ati observat probabil cum pisica dvs. se mangaie de mobila de prin casa si de toate colturile si tocurile de usa. Acest comportament nu este intamplator. In acest fel, ele isi „marcheaza” teritoriul, lasand in locurile respective propriul miros, imperceptibil pentru oameni.

Daca suntem obligati sa ne mutam intr-o locuinta noua, impreuna cu pisica sau pisicile noastre, trebuie sa stim ca acest lucru va aduce putin stres felinei. Excludem de aici puii de pisica, care inca nu au bine dezvoltat simtul teritoriului si se acomodeaza foarte repede pe in orice loc. Va spunem din experianta 😊

Primul hop cand mutam pisica intr-o noua locatie, este transportul. Daca este dusa frecvent la veterinar probabil este obisnuita sa mearga in masina sau dusa in transportor pe strada. Nu recomandam ca la transport sa tineti pisica in brate pe strada. Se poate speria, deveni agitata si riscam sa o scapam. Trasportorul este cel mai safe in acest scenariu.
In masina, daca pisica este panicata in transportor, este bine sa o lasam libera. cu conditia ca in afara de sofer sa mai fie cel putin o persoana care sa o supravegheze si daca comportamentul pisicii nu deranjeaza soferul.

Pisica matura, ajunsa in noua locatie va fi ca „picata din luna„. Va fi speriata, precauta, dar in acelasi timp curioasa. Nu va trece mult timp pana va incepe sa miroasa prin toate camerele noii locuinte si va cauta locurie retrase in care sa se ascunda. Sa nu va mire daca pisica dvs. cuminte, care venea de fiecare data cand o chemati, in noua locuinta va fugi de dvs. sau va deveni agresiva atunci cand incercati sa o tineti in brate.
Pentru linistea pisicii, este bine ca in noua locuinta sa-i aduceti lucrurile ei. Cosuletul, cutia sau perna pe care ea dormea la vechea locuinta, sisalul sau jucariile, toate au mirosul ei si le va recunoaste imediat.
Pentru ca acomodarea sa fie mai rapida, lasati pisica sa descopere noul teritoriu fara sa o retineti, chiar daca va vrea sa ajunga in locuri in care mai tarziu nu va mai avea voie. O buna „primire” este sa o seriviti in noul loc cu mancarea ei preferata, pusa in castronelele ei, din care a fost obisnuita sa manance la vechea locatie.

Joaca si mangaiatul or sa o linisteasca foarte mult si o sa-i dea sentimentul de siguranta. Va trece mai usor peste socul schimbarii de mediu, si va invata foarte repede ca acel loc este al ei si se va impune ca sefa 😊

Asadar, acomodarea unei pisici intr-o casa noua, depinde foarte mult de atentia stapanilor si de cum stiu sa-i faca aceasta schimbare mai usoara. Perioada de acomodare depinde foarte mult insa si de caracterul felinei. Sunt pisici care se acomodeaza in doar cateva ore sau o zi, si sunt pisici care nu se acomodeaza nici doua dupa doua luni. Dupa ce vor descoperi teritoriul, acestea din urma vor prezenta semne de stres, vor deveni apatice, agitate sau agresive.

Acomodarea pisicii intr-o noua casa – Ce trebuie sa stim atunci cand mutam pisica intr-un alt loc

About the author

Adriana Mihaila

Am 22 ani si sunt o mare iubitoare de pisici in principal.
Iubesc natura, plimbarile in aer liber, tot ceea ce nu vorbeste. Ador bufnitele, papagalii si ceaiul, dar urasc frigul, zapada si melancolia de toamna. Unii spun ca sunt ciudata, ca duc iubirea pt animale la extrem, eu spun doar ca sunt umana. Ei spun ca animalele n-au sentimente si simturi, eu spun doar ca ei inca nu au cunoscut cu adevarat iubirea. Sunt o persoana calma ce vrea sa vada partea buna in oricine, aleg sa fiu introvertita fata de oameni, dar sunt trup si suflet pt vietuitoare.Sufar enorm cand vad in ce forme iese rautatea din oameni, dar plang de fericire cand vad ca sufletele nevinovate supravietuiesc si au incredere in continuare in specia ce le-a adus necazul. Pentru mine, animalele, sunt forma pura de iubire, loialitate, incredere si bunatate. Sufletul meu este deschis mereu pentru ele si pentru voi, cei ce ii iubiti, ajutati si adorati. Prin articolele mele, vreau sa fiu alaturi de voi si sa impartasesc informatii folositoare pentru bunastarea voastra si a pufoseniilor cu care traiti.

Leave a Comment