Macskák és terhes nők. El kell távolítani a macskát?

Macskák és terhes nők. Amit tudnia kell, ha van macskája és terhes.

A terhes nők egyik dilemmája, hogy magával kell-e tartani a macskát a terhesség és a baba növekedése alatt. A Facebook "macska" csoportjain sok nőt látunk, akik örökbefogadásra ajánlják macskájukat, azzal az indokkal, hogy vemhesek, és már nem tudják magukhoz közel tartani.

A terhesség megjelenésével a körülötte lévők nyomása is megjelenik. A család és a barátok nyomást gyakorolnak ránk, hogy adjuk le a macskát, mert veszélyt jelentene a terhességre és a babára. Bár szeretjük macskáinkat, a körülöttünk lévők miatt továbbra is aggodalomra ad okot, mert gyakran figyelmeztetnek bennünket a toxoplazmózisra. Ez lenne az első "ok", amelyet azok hívnak fel, akik meg akarnak szabadulni a macskától.

Abban a pillanatban, amikor megbizonyosodott arról, hogy gyermeket hordoz, el kell mennie az orvoshoz, mind az Ön, mind a macska miatt.

Paraziták – macskák és terhes nők

Toxoplazmózis A Toxoplasma gondii nevű parazita által okozott betegség. A fertőzés fő forrásai a rosszul megsütött vagy nyers hús, a mosatlan gyümölcsök és zöldségek, az állati ürülékkel szennyezett talajban végzett kertészkedés, az alapvető higiéniai szabályok be nem tartása, valamint a nyers hús kezelése utáni nem megfelelő kézmosás.

Ennek a parazitának a gazdája lehet a macska is, de csak akkor, ha más macskák ürülékével érintkezik, vadászik és egereket és patkányokat eszik - ezek a parazita fő hordozói -, vagy ha nyers, fertőzött húst fogyaszt. maga a tulajdonos.

A macskák az emberekhez hasonlóan életük során csak egyszer fertőződhetnek meg toxoplazmózissal. Az orvosok eldobható kesztyű használatát javasolják a macska alomdobozának főzésekor, tisztítása vagy tisztítása során. Terhesség alatt az alomdobozt a szokásosnál gyakrabban kell fertőtleníteni.

Macskák és terhes nők. El kell távolítani a macskát?
Macskák és terhes nők. El kell távolítani a macskát?

Ahhoz, hogy kiderüljön, volt-e betegsége vagy sem, vérvizsgálatra van szükség. Ezek megmutatják, hogy volt-e betegsége a terhesség előtt, és vannak-e ellene antitestek vagy sem. Ha Ön vagy macskája pozitív toxoplazmózist mutat, ne aggódjon, mivel a kezelés egyszerű, és a fertőzések túlnyomó többségében kedvező.

Macskaszőr terhesség alatt

A másik ok, amiért a kismamák szeretnének lemondani „első gyermekükről”, az a macskaszőr allergia. Nos, ha a terhesség pillanatáig nem volt probléma, akkor utána ugyanaz maradjon. A biztonság kedvéért végezzen elemzést. Nem a macskaszőrrel van a probléma, hanem a rajta lévő baktériumokkal.

A legyengült immunrendszerű embereket érinthetik a baktériumok Bartonella henselae macskanyálában található. Harapást, karcolást követően gyulladást, vagy általában 3-10 napon belül magától gyógyuló sebet okozhat. Ha szövődmények lépnek fel, konzultáljon orvosával, hogy előírja a megfelelő kezelést.

Az esetleges fertőzések macskáról a vemhes macskára való átterjedésének megelőzése érdekében, rendszeresen féregtelenítsd a macskát, naponta használjon fertőtlenítőszert tartózkodási helyén, naponta mossa ki és fertőtlenítse a macska alomdobozát kesztyűben, mossa le jól a gyümölcsöt és zöldséget, ne egyen alulsütött húst, és ügyeljen arra, hogy macskája is betartsa a higiéniai szabályokat és ne kerüljön be érintkezésbe kerüljön termikusan nem előkészített élelmiszerekkel.

Boldog baba macskával

Az orvosok azt mondják, hogy az a baba, aki a macska jelenlétében marad, antitesteket fejleszt ki, és erős immunitása lesz. Az is bebizonyosodott, hogy a macskákat élő és azokat gondozó terhes nők ebben az időszakban kevésbé stresszesek, a macska törzsének pozitív hatása miatt.

Így továbbra is élvezheti macskája örömét, szeretetét és figyelmét a terhesség alatt. Összegezve, legyen egy kicsit óvatosabb az étkezéssel és a higiéniával kapcsolatban, és hagyja otthon a macskát.

Összefoglalva, a macskák és a terhes nők kockázat nélkül lehetnek együtt.

Am 22 ani si sunt o mare iubitoare de pisici in principal. Iubesc natura, plimbarile in aer liber, tot ceea ce nu vorbeste. Ador bufnitele, papagalii si ceaiul, dar urasc frigul, zapada si melancolia de toamna. Unii spun ca sunt ciudata, ca duc iubirea pt animale la extrem, eu spun doar ca sunt umana.

Szólj hozzá