Pet Cat CareEgészség és betegségek Macskák

Miért remegett a macska – Okok és gyógymódok

A tremor a szervezet természetes reakciója különböző tényezőkre és bizonyos forgatókönyvek esetén. Az izmok megközelítőleg ritmikus oszcillációját jelenti, leggyakrabban a testhőmérséklet emelése érdekében.

Akárcsak az emberek, háziállatoknál is remegés van. A macskák sem kivételek.
A macska több okból is remeghet, és amikor észrevesszük, hogy macskánk minden nyilvánvaló ok nélkül remegni kezd, szorosan figyelemmel kell kísérnünk és meg kell kezdenünk a vizsgálatot az állatorvossal.

Okok, amelyektől a macska remegni kezd

Hypothermia
Ennek ellenére nem lesz ok a pánikra a macska remegni kezd miután megfürdetettük. Még akkor is, ha a házban van olyan környezeti hőmérséklet, amelyen mi, emberek, jól éreznénk magunkat, miután kiszálltunk a zuhany alól, a macskák érzékenyebbek, főleg ha van nedves szőrzet és bőr. A macska hőmérséklete a egy – két fokkal magasabb az embernél, és ez a képtelenséggel halmozódott fel önszabályozó hőmérséklet izzadással vagy néhány ruha levetésével, remegni kezd. Ebben a forgatókönyvben, a remegés a test akaratlan reakciójaként jelentkezik, a testhőmérséklet emelésére irányuló kísérletként.
Melegítse fel a macskát egy takaróval, vagy vigye meleg helyre a házban.
Azt is észre fogod venni a macska még a vágás után is remegni kezd. Néhány centiméter szőr elvesztése, a macska bőre többé nem lesz képes fenntartani az optimális hőmérsékletet hűvösebb nyári napokon vagy akkor amikor a légkondi be van kapcsolva a házban.

Hipertermia
Hőfok (láz)
ez egy másik oka annak, hogy a macska remeghet. Ebben az esetben azonnal el kell mennie vele az állatorvoshoz, hogy megtalálja a fertőzés helyét és megfelelő kezelést végezzen..
Egyszerű influenza lehet, hideg vagy összetettebb szövődmények. Belső szervek fertőzései ami az életét veszélyeztetheti. A leggyakoribb az petefészek-fertőzés vagy daganatok nem ivartalanított macskákban.

Feszültség / Félelem
Bármennyire is kíváncsiak, ilyenek idegesen félénk és hangsúlyozta amikor kikerülnek a környezetükből. Elég kimenni a macskával a ház ajtajára, és minden ízületből remegni kezd.
Meg kell próbálnunk a lehető legtöbbet kihozni a macskát a stresszes helyzetből. A simogatás és a gyengéd hangon való beszéd sokat segíthet a macska megnyugtatásában.

fájdalom
A macskák remegni kezdhetnek, ha fájdalmas élményben részesülnek. Egy súlyosabb sérüléstől, melynek következménye akut fájdalom, és a fájdalmat okozó belső állapotokig.
Ebben az esetben sürgősségi állatorvosi látogatás javasolt.

hipoglikémia
Ez gyakori ok, amely remegést és akár ájulást is okozhat, emberekben és macskákban egyaránt.
Mai ales la pisicile diabetice pot aparea crize hipoglicemie care se maniferta prin tremurat accentuat. Ebben az esetben ajánlatos a macskát azonnal megetetni velük vércukorszabály.

Neurológiai problémák
A legtöbb esetben nincs olyan kezelés, amellyel a macska megszabadulhat a neurológiai problémák okozta remegéstől. De vannak gyógymódok, de csak alapos szakvizsgálatok után alkalmazhatók.

Az izgatottság vagy az öröm állapota nincs kizárva a remegés okainak listájából. Ezek miatt a macska rövid ideig remeghet.

Lopakodás

Imádok minden állatot, de nem tudom leplezni a macskák iránti gyengeségemet. :) óta a StealthSettings.com adminisztrátora 2006 (innen az álnév "Lopakodás"), és számos online projekt fejlesztője. A PISICILE.ro egy lélekprojekt, amelyen szeretném megosztani tapasztalataimat más macskabarátokkal.

Kapcsolódó cikkek

Válaszolj

Your email address will not be published.

'Fel a tetejéhez' gomb

AdBlock észlelve

Kérjük, szüneteltesse a hirdetésblokkolót, és térjen vissza ide.